Una dintre cele mai iubite trupe romanesti de rock, Phoenix, condusa de legendarul Nicu Covaci se intoarce in fata publicului cu un proiect inedit. Este vorba despre o sinteza intre ciclul Anotimpurilor, prezente pe albumul Cei ce ne-au dat nume, si Rapsodia 1, emblematica pentru George Enescu.
- Muzica lui George Enescu nu se reduce la o cercetare ornamentala si estetica, ci ea ramane revelatia unei realitati ascunse. Ca si pasarea Phoenix, este el insusi o stare muzicala, o muzica vie si generos comunicativa, cu un zbor echivalent cu opera, un mit daruit tuturor. Ca in orice proiect initiat, starea de a fi a pasarii Phoenix este si aici cea de daruire, si intr-o continua lupta cu diferitele cortine ale fiintei, ea regandeste mereu constructia actului artistic. Astfel, isi propune raspunsul printr-o sinteza intre celebrele Anotimpuri, din timpul celor care ne-au dat nume (muzica arhaica, cu trimiteri profunde, dar traita prin forta instrumentelor moderne) si sensibilitatea clasica a marelui compozitor Enescu. Proiect de inalta tinuta culturala insa fara pretentii exclusiviste, Sinteza isi propune a fi un concert caracterizat prin accesibilitate, cu toata-i mirifica metaforie, prin viziune si profesionalism, un concert in care acordurile rock si ethno-rock care au transformat formatia Phoenix in unicat vor purta permanentul mesaj - unul de chemare spre radacini culturale astazi lipsite de atentie, spun organizatorii evenimentului.
Nicu Covaci a posta pe pagina sa de Facebook o invitatie inedita:
- Pentru ca Phoenix n-ar fi existat timp de 56 de ani fara voi, ne-am gandit sa va premiem cu o invitatie dubla la concertul RAPSODIA din 14 MAI (Bucuresti, TNB). Distribuie afisul concertului si scrie-ne un comentariu in care sa ne spui care e piesa ta de suflet din Cei ce ne-au dat nume si de ce, iar comentariul care ne place mai mult va aduce autorului invitatia la concert. Castigatorul va fi anuntat duminica, in 13 mai. Fie sa renasca!
Concertul va avea loc la Teatrul National Bucuresti (sala Studio) in ziua de luni, 14 mai 2018, la ora 19:00. Invitatii speciali ai formatiei Phoenix pentru acest eveniment sunt Grigore Lese, Nicolae Dumitru si Bogdan Muntenita.
Biletele gasiti pe eventim.ro si in reteaua Eventim.