Codrin Mihai Cardu este licentiat in studii juridice la Facultatea de Drept "Nicolae Titulescu" - Universitatea din Craiova, iar din 2008 este avocat definitiv in cadrul Baroului Bucuresti.
De asemenea, Mihai Codrin Cardu este un artist care detine calitatile aferente, cat si ochiul de psiholog fin al caricaturistului, are umor, concizie, indemanare de a desena, inteligenta si rapiditate in executarea lucrarilor.
Este colaborator al POPAS Timisoara - Scoala de Arta Grafica Stefan POPA POPAS, la grafica satirica, portrete satirice, pictura, grafica, design. Codrin este un artist al pastelului, dar are si multe lucrari in tehnica contemporana.
Foloseste culori puternice, de impact, imbinand perfect zona tipologiei umane si a comicului cu expresia cromatica.
A primit numeroase premii la divese saloane si expozitii, dar sunt demne de mentionat: Premiul de Excelenta al Salonului de Grafica si Umor V. Silvestru - 1999, Premiul de Juventute 1998 - al Primului Salon de Grafica Satirica, la Caransebes.
Pe parcursul carierei sale artistice, a realizat si realizeaza campanii grafice pentru MIKE (Mihai Godoroja and The Blue Spirit), spectacole grafica pictura live, pentru ca ceea ce picteaza este o urmare a vibratiilor pe care el le primeste de la public. A colaborat cu Felicia Filip - FILIPISSIMA Fata din vis, a realizat grafica pentru formatia IRIS pentru concertul aniversar si albumul aniversar - "IRIS - 30 de ani".
Codrin Cardu a colaborat cu postul TVR la emisiunile "Unora le place", "Noapte Indigo" - realizator Florian Lungu si Mihai Godoroja, colaborator al postului National TV, cu Realitatea.net, colaborator cu postul EUFORIA TV in cadrul emisiunilor "Just Dating" si "Femeia conduce".
In anul 2000, lui Codrin Cardu i se propune sa plece definitiv in Turcia, impresionandu-i pe turci cu portretele satirice realizate in timp record.
Dar, Mihai Codrin Cardu a refuzat si a continuat sa faca arta pe care o face si azi cu mare placere.
Lucrarile lui Mihai Codrin Cardu le puteti admira in cadrul Salonului Florilor, la Muzeul Municipal Calarasi, si la Muzeul Dunarii de Jos, in cadrul Salonului de Primavara.