Albumul Unmanageable Species este disponibil online: https://UMR.lnk.to/UnmanageableSpeciesPR
La 4 ani de la anteriorul album, Emergence, Grimus revine cu materialul Unmanageable Species, al patrulea din cariera si primul intergral in limba engleza.
Compus si inregistrat in Germania, in august 2017, Unmanageable Species contine noua piese, produse de Jan Kerscher.
Unmanageable Species a fost inregistrat in Nurnberg, mixat in Berlin si masterizat in Hamburg. Colaborarea cu producatorul Jan Kerscher si perioada de aproape o luna petrecuta in studioul sau indepartat din Bavaria ne-au izolat de orice sistem al carui motor al progresului este nelinistea. Procesul creativ a fost intens si ne-a interconectat pana la punctul in care contactul cu lumea exterioara ne transforma, prin contrast, in salbaticiuni. Dedicam acest album tuturor celor care isi pastreaza coloana vertebrala, intr-o tara cu un sistem de valori mult prea debusolat pentru ca acest aspect sa mai fie considerat un merit, declara Vali Rauca.
Pentru ca fiecare dintre piese a luat viata printr-un proces unic, intr-un mod care a insemnat o premiera si pentru Grimus, trupa a decis sa exprime vizual cele noua povesti prin mana creativa a lui Dan-Raul Pintea, pictor clujean care a realizat artwork-ul albumului, transpunand fiecare piesa intr-o pictura unicat.
Grimus lanseaza pe 23 februarie albumul Unmanageable Species, la Fratelli Studios, printr-un concert live.
Alaturi de Grimus, pe scena vor mai urca trupele Like Lovers (Germania) si Fine, It's Pink, Doru Trascau (The Mono Jacks) si Alexandra Ungureanu. Mai mult, in seara evenimentului, pe langa muzica live, publicul va putea vedea si o expozitie de pictura, conceptul vizual al albumului, fiecare piesa transpusa pe panza de pictorul Dan-Raul Pintea.
De la inceputul anului 2018, Grimus a extras de pe album 2 single-uri, Carelessly si Piblokto, pe care le-au lansat alaturi de videoclipuri.
Carelessly: https://youtu.be/PqDXnYdlVxA
Piblokto: https://youtu.be/_-tDQTvjXaU