De Dragobete, pe 24 februarie, puteti vedea pe scena Teatrului Nottara spectacolul Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski.
Succesul Laboratorului de Teatru DENS, desfasurat in august 2016, de Teatrul Nottara, pe scena Teatrului de Arta, sub coordonarea lui Oleg Loevski, a asigurat prezenta, in stagiunea permanenta a teatrului, a regizorilor care au starnit entuziasmul publicului in vara.
Povestea din Iubirea la oameni de Dmitri Bogoslavski se centreaza pe viata a trei personaje, legate intre ele cu un fir pe care numai moartea il poate dezlega. Liuska este maritata cu Kolea, un barbat violent si alcoolic, iar Serghei, politistul satului, indragostit de Liuska de multi ani, incearca sa-si recastige dragostea pierduta, atunci cand aude ca sotul Liuskai a disparut. Un loc cu oameni adesea abrutizati, cu barbati violenti si victimele lor tacute, femeile. Sub aparenta anodinului, se ascund insa drame nebanuite.
Pana unde te poti lasa purtat de furie si care sunt consecintele? Ce mai inseamna iubirea, intr-un mediu in care suflul brutal al vietii traite in saracie, fara un dram de frumos, modeleaza relatiile umane? Poti scapa nemutilat cand violenta este norma sociala? Acestea sunt cateva dintre intrebarile pe care le suscita textul lui Dmitri Bogoslavski, dar si interpretarea scenica, in nota tragicomica, semnata de regizoarea Evghenia Berkovici.
O drama in care autorul si-a propus sa exploreze diferite tipuri de dragoste, de la cea domoala pana la cea care matura totul in calea ei. Iubirea la oameni este nu doar un tablou al unei societati rurale, in care totul se traieate la alte intensitati, ci si o reflectare a comportamentelor umane ce isi pierd masura.
Silvia Dumitrache, consultant artistic