Recent, la Seneca AntiCafe a avut loc lansarea volumului de debut al Mariei Mazilu, Framantarile unui pisoi salvat. Cartea a fost prezentata publicului de actrita Nuami Dinescu. Invitati speciali au vorbit despre carte si autoare: Adriana Moca, actrita, a dat viata cartii citind un fragment din ea, Andreea Talmazan, psihoterapeut psihanalist a vorbit despre simbolurile ascunse in spatele personajelor si copilul interior, Ciprian Muntele, om de radio, despre cum a cunoscut-o pe Maria prin intermediul facebook. Au fost prezenti jurnalisti, bloggeri, cititori si prieteni de varste diferite.
Inspirata din realitate, Framantarile unui pisoi salvat are ca personaje 3 pisoi carora parintii autoarei le-au salvat viata. Fratii Ilie si Grigore au fost gasiti primii in albia unui parau, iar la 3 ani distanta, Bumbi, cel care va deveni si personajul principal. Povestea incepe la putin timp dupa ce el a fost adus in casa.
Daca in prima parte, actiunea se concentreaza pe relatia dintre pisoi, pe felul in care cei maturi il adopta si-l invata pisicisme, in partea a doua, Bumbi si aventura sa in padure devin subiectul central. Experienta traita aici ii va dezvalui o realitate si o lume mult mai mari dincolo de gardul curtii si ii va marca existenta.
Pasionata de scris, de calatorii si o mare iubitoare de animale, autoarea Maria Mazilu a declarat dupa lansare: Ma bucura succesul cartii si participarea extrem de numeroasa a presei si cititorilor, insa stiu ca ele ma si obliga la continuarea cartii si a aventurilor lui Bumbi. Ceea ce n-as putea spune ca nu imi face o enorma placere.
Sesiunea de autografe a fost animata de prezenta a numerosi copii, bucurosi sa poata face cunostinta cu personajul principal Bumbi, intruchipat in papusi si globuri textile lucrate manual. Atmosfera florala si gusturile dulci au fost oferite de sponsorii: Eisberg, Sweet Evy, Petals Atelier Floral si Profructta.
Maria Mazilu (44 ani) este jurist, absolvent al Facultatii de Drept - Universitatea Bucuresti. La scurt timp dupa terminarea facultatii a ales calea mantreprenoriatului si si-a infiintat propriul birou de insolventa.
Dupa 15 ani de activitate intensa, in care s-a ocupat de organizarea si dezvoltarea lui, si-a incheiat cariera profesionala si a revenit la pasiunile sale: scrisul si calatoritul. Framantarile unui pisoi salvat este cartea sa de debut.