Inas Abo Altaheen s-a stabilit in Romania de la 13 ani. Vorbeste perfect limba romana, desi este araboaica. Este casatorita, are trei copii pe care i-a invatat limba romana, iar in casa lor se vorbeste atat limba araba, cat si limba romana.
Inas detine un brand care doreste sa promoveze stilul oriental si care se numeste Ina Oriental Fashion.
Recent, aceasta a organizat in Centrul Vechi un targ oriental, intitulat sugestiv 1001 de nopt. La targ, Inas a fost insotita de tatal si de fratele sau, pasionati si ei de vestimenatatie si parfumuri de calitate.
Aici au participat expozanti cu haine, bijuterii si parfumuri cu specific oriental. De asemenea, au venit si cativa expozanti romani.

Ce inseamna Abaya sau rochie orientala

Inas Oriental Fashion este un brand care doreste sa promveze stilul oriental. Anul acesta, elemente din Orientul Mijlociu si India au fost prezente in toate colectiile marilor designeri. Abaya reprezinta piesa de rezistenta a brand-ului. Este o tinuta traditionala purtata de femeile din lumea araba. Aceasta poate fi simpla, cu ornamente din pietre pretiase, semipretioase, insertii din dantela, paiete.
Abaya sau rochia orientala este purtata in general la evenimente speciale. Poate fi asortata cu genti din piele, ochelari de soare si tocuri. Nu este neaprat nevoie sa le purtati largi, deoarece pot fi modificate pe linia taliei, ne-a spus Inas Abo Altaheen.
Cei/ cele care au trecut pe la standul sau din cadrul targului 1001 de Nopti au putut achizitiona parfumuri arabesti de calitate, la preturi promotionale.