Observator de Calarasi informeaza: Expozitia Calarasiul in pictura de altadata, de astazi in foaierul Consiliului Judetean (Autoare: Luminita Iordache)
Muzeul Dunarii de Jos a organizat vineri, 22 septembrie a.c., incepand cu ora 10:00, expozitia Calarasiul in pictura de altadata. Vernisajul a avut loc in foaierul Consiliului Judetean Calarasi si a fost prezentat de criticul de arta Ana - Amelia Dinca.
- Calarasiul vechi are un peisaj care este posesorul acelorasi calitati pictogene la fel ca Balcicul, apa se alatura zonelor impadurite, casele vechi si strazile inguste dobandind calitati plastice in bataia soarelui. Artistii care au pictat orasul de pe malul Borcei au fost atrasi de frumusetea caselor oamenilor instariti ai vremii, dar si de locuintele mai modeste ale pescarilor. Aceste doua elemente au creat pe panzele lor viziuni distincte, conforme cu spiritul scolii de arta moderna romaneasca, in care era pastrata linia figurativului interpretat, in care accentul cade pe culoarea asezata pe armatura desenului sau care pur si simplu dezvolta pete mari de culoare, devenind o sinteza de mijloace de expresie. Tonuri locale, griuri colorate si contraste cromatice redefinesc pitorescul acestei asezari care imbina astazi constructii contemporane cu vechi elevatii arhitectonice. Puncte de reper precum prefectura, portul, zone ascunse pe care plutesc barcile pescarilor, case de patrimoniu sau pur si simplu elemente simbolice, au fost remarcate de artistii care prin sensibilitatea talentului lor au reusit sa redea, odata in plus, frumusetea acestor locuri. Autorii lucrarilor expuse sunt astazi nume de referinta in arta contemporana romaneasca: Gabriela Anitei, Cezar Atodiresei, Corneliu Ratcu, Radu Serban, Elena Constantinescu, Aurel Nicolescu, Catalin Balescu, Florin Barza, Adriana Boerescu, Dalia Bialcovski, Milotoi Liliana, a transmis criticul de arta Ana - Amelia Dinca.

Sursa: observtorcl.info