Muzeul National de Istorie Naturala Grigore Antipa ii invita pe cei mici la un nou modul al Scolii de Vara de la Antipa, intitulat Reptile sau pasari? O calatorie in timp pentru a cunoaste cele mai mari animale care au trait vreodata, dinozaurii.
Cursul se va desfasura in perioada 28 august - 1 septembrie 2017 in Sala Atelier a Muzeului si va fi sustinut de catre Dr. Tiberiu Sahlean.
E greu de crezut ca zilnic trecem nestiutori si, poate nepasatori, peste ramasitele unor animale disparute cu foarte mult timp in urma si ca, de asemenea, acest oras aglomerat, pe care il numim Bucuresti, se afla cu milioane de ani in urma pe fundul unui vast ocean tropical, care mai degraba ne aminteste de Caraibe decat de peisajele
familiare ale Romaniei.
In acele timpuri stravechi, intreg Pamantul se afla sub dominatia unor animale atat de bizare, atat de gigantice, incat sfidau orice imaginație; din acest punct de vedere, o parte din filmul Jurassic Park este cat se poate de reala! Iar reptilele, multe dintre ele gigantice, chiar dominau toate mediile de viata: uscat, apa si aer. Dar oare dinozaurii erau doar niste reptile ajunse la proportii uriase, sau povestea este mai complicata decat atat? Si chiar au disparut toti dinozaurii la sfarsitul Perioadei Cretatice? Iar daca intr-adevar au disparut, care sa fi fost cauza acestui cataclism?
Va asteptam la Reptile sau pasari? O calatorie in timp pentru a cunoaste cele mai mari animale care au trait vreodata, dinozaurii, sa aflati raspunsuri la intrebarile fascinante despre lumea vietuitoarelor de altadata!