AmosNews informeaza: Ministrul Culturii: Demolarea Cathedral Plaza se pare ca e mult mai periculoasa decat constructia in sine
Ministrul Culturii Lucian Romascanu a declarat ca demolarea Cathedral Plaza este mult mai periculoasa decat constructia in sine, iar acest lucru necesita un aviz al Comisiei de Monumente Istorice din cadrul ministerului, aviz care nu poate fi dat in absenta dosarului complet, care poate fi furnizat doar de proprietar.
- Comisia poate da avizul doar in baza unui dosar complet, care trebuie sa contina o serie de documente. Poate fi furnizat doar de proprietar. Intreaga situatie a acelei cladiri este ciudata. Demolarea se pare ca e mult mai periculoasa decat constructia in sine. Demolarea trebuie aprobata de ministerul Culturii si ministerul are nevoie de acele documente. Proprietarul e cel in masura sa le dea. Sunt subtilitati juridice pe care nu le pot interpreta. Legal, demolarea nu se poate fara aviz din partea comisiei. Demolarea este blocata procedural. Termenul de aviz e de 60 de zile, dar dupa ce dosarul e complet, a spus la Digi24, la emisiunea In fata ta, ministrul Culturii, conform Stiripesurse.ro.