calarasipress.ro informeaza: REACTUAL - Un nou proiect ce ia nastere in Calarasi in 2017 - 22 aprilie la ora 11.00, la Muzeul Municipal Calarasi
REACTUAL este numele unui proiect artistic ce ia nastere in Calarasi in 2017. Existența acestuia se face cunoscuta in cadrul unei expozitii realizate cu sprijinul Muzeului Municipal Calarasi. Scopul proiectului este atat crearea si dezvoltarea unei noi scene artistice in orasul nostru, cat si simpla reactualizare a ideii generale pe care o au cetatenii despre ce poate fi arta. Dezvoltarea noii comunitati artistice calarasene s-a realizat si se realizeaza in continuare si prin intermediul mai multor proiecte -LA GARAGE fiind unul dintre ele. Vernisajul expozitiei va avea loc pe 22 aprilie la ora 11:00, la Muzeul Municipal Calarasi.
- Andreea Mihaela Stefan este un proaspat grafician ce a absolvit studiile de Masterat la Facultatea de Arte Plastice, sectia Arte grafice. A descoperit pasiunea pentru desen inca de pe vremea cand avea 6 ani, iar ceea ce ii trezeste mereu spiritul creator este mirosul de carte veche si aducerea in amintire a sunetului ploii de toamna. Ca orice tanar artist, plin de aspiratii inaltatoare, isi doreste sa aduca in sufletul oamenilor, dragostea pentru cultura si frumos.
- Andrei Iordache este pasionat de tot ce inseamna arta. Pentru el arta este felul in care poate sa exprime trairi pe care cuvintele nu ar putea sa o faca. Eminescu
- Aleksandr3mbr. Activitatea sa se concentreaza, intr-un final spre un singur scop, anume: cautarea unor metode conventionale prin care se poate opune conventiilor. Considera obiectele si suprafetele ce nu au fost concepute in scop artistic drept cele mai bune puncte de plecare pentru crearea unor lucrari artistice. Prefera sa-si abordeze subiectele intr-o maniera ludica, uneori usor umoristica, cautand totodata sa imbine vechiul cu noul.
- Diana Stroe este proaspata absolventa a Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia Grafica, freelancer, pasionata de grafic design si ilustratie. Proiectele ei se afla la marginea dintre fantezie si cruda practicalitate a lumii inconjuratoare. Interesata de lucrurile ascunse sau usor trecute cu vederea intr-un lume a vitezei, aceasta se concentreaza pe aspectele cotidianului, realizand proiecte care surprind efemerul si il pastreaza pentru posteritate.
- Dinu Silviu este elev in clasa a XII-a. A patruns in tainele desenului in urma cu aproximativ 2 ani. Este pasionat de scenografie, modul in care actul scenic se desfasoara si de arhitectura.
- Fulga Malina Lorelei este clasa a XII-a la liceul Mihai Eminescu, Calarasi si se doreste a fi viitoare studenta la Universitatea Nationala de Arte. Prefera arta moderna/ contemporana, ii plac in mod special culorile si combinatiile de stiluri, de exemplu colajele. Subiectele abordate sunt, de cele mai multe ori, portretele si insectele.
- Gabriela Raiu este studenta la master in cadrul Universitatii Nationale de Arte din Bucuresti, sectia de Sculptura. Ea exploreaza teme ale naturii si relatia dintre aceasta si om. Mediile in care experimenteaza sunt diverse, cu inclinatii spre instalatiile luminoase.
- Serban Alexandra Corina are 21 de ani si este studenta la Universitatea de Arhitectura si Urbanism Ion Mincu din Bucuresti.
Membrii acestei noi comunitati artistice sunt absolventi ai liceelor Barbu Stirbei si Mihai Eminescu.
Expozitia se inscrie in ciclul de manifestari Calaraseni pentru Calarasi pe care Muzeul Municipal a inceput-o in anul 2015 cu Expozitia de proiecte de arhitectura realizate de calaraseni absolventi ai Universitatii de Arhitectura Ion Mincu.

sursa: calarasipress.ro