revistatango.ro informeaza (un articol de Alice Nastase-Buciuta) informeaza:
23 martie 2017. Simona Catrina, senior editor al revistei Marea Dragoste, bloggerita pe site-ul revistatango.ro, jurnalista apreciata si scriitoare iubita, autoare a volumelor Codul nebunelor maniere, Sex in (per)versiune clasica si Andiamo (carte pe care am scris-o impreuna) s-a stins din viata in noaptea aceasta, pe un pat de spital, dupa ce ieri inima ei â€" care, de altfel, parea sanatoasa la ultimele analize â€" n-a mai vrut sa mai bata.
A facut un stop cardiac ieri dimineata, in somn, asa cum glumise de multe ori spunand ca i-ar placea, avandu-l pe sotul ei iubit, Doru Roman, alaturi. El a resuscitat-o, a chemat salvarea â€" de fapt, salvarile pentru ca, asa cum se intampla in tara noastra, cea dintai masina sosita la fata locului nu era prevazuta cu medic si trusa de defibrilare, abia cea de-a doua salvare venita avea. Apoi a fost facuta sa respire din nou si sa aiba puls, cu socuri electrice, si dusa la spital.
Intr-adevar, Simona fusese foarte bolnava, dar era hotarata sa lupte, asa cum scrisese si in ultima ei postare pe blog. Daca eu am cancer in stadiul trei si inca lupt, lasati smiorcaiala… Iar in ultima vreme se simtea foarte bine. E adevarat, avusese cancer si facuse o dubla mastectomie, avea ciroza si facea tratament periodic la Fundeni, avea diabet, dar tinea regim si totul parea sa mearga spre bine. Era chiar vesela, iar cu doua saptamani in urma fuseseram impreuna la Fason, salonul de infrumusetare al prietenei noastre Cristina Grama, iar Simona alesese o culoare curajoasa pentru parul ei scurt, abia crescut dupa efectele chimioterapiei, iar unghiile ni le facuseram, asa cum ne placea sa ni le facem mereu, in niste culori indraznete, ea albastre, eu rosii. In imaginea asta luminoasa, facuta pe 4 martie, ne aratam cu mandrie manichiura traznita, fara sa uitam sa radem ca albastrul ei din par si din unghii se asorteaza si cu vanataile lasate de perfuzii.
Simona radea si ii facea si pe altii sa rada. Am ras impreuna intr-o viata intreaga cat n-o sa mai apucam sa o plangem in putinul care ne-a mai ramas, ani de citit si de iubit textele ei splendide…
Intreaba toata lumea cand va fi inmormantarea, dar, deocamdata, nu s-a putut stabili nimic. Mama ei, scriitoarea si jurnalista Dara Codescu, isi asteapta fiul cel mic sa se intoarca din Canada si vor stabili impreuna cand o vor conduce impreuna pe ultimul drum pe fiica Darei, pe sora lui Bogdan, pe prietena noastra adorata.
Am sa revin si am sa va spun. Stiu ca o iubiti pe Simona si poate veți vrea sa aprindeti o lumanare, sa aduceti o floare, sa trimiteti un gand.