Pe 24 martie, in cinematografele din Romania, va avea loc premiera filmului Life: Primele semne, in regia lui Daniel Espinosa.
Cu: Rebecca Ferguson, Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds
Gen film: horror, SF, thriller
Durata: 103 minute
Premiera in Romania: 24.03.2017
Life/Viata - primele semne este un terifiant thriller stiintifico-fantastic in care o echipa de oameni de stiinta aflati la bordul unei statii orbitale internationale trec brusc de la interesul pentru descoperirile stiintifice la o spaima viscerala atunci cand descopera o forma de viata care se dezvolta rapid si care a cauzat extinctia vietii pe planeta Marte, iar acum ameninta atat echipa cat si insasi viata pe Pamant.
Life porneste de la o reusita stiintifica extraordinara: o capsula de pe Marte este recuperata pe o statie spatiala, iar cercetatorii descopera ca aceasta contine prima dovada de viata extraterestra. Doar ca organismul se dezvolta neasteptat si curand se va dovedi extrem de inventiv mai intai in a evada din spatiul inchis unde era studiat si apoi in a ucide membrii echipajului.
Supravietuitorii au o misiune de o importanta capitala: lichidarea organismului ce pune in pericol insusi viitorul umanitatii. Jake Gyllenhaal, Ryan Reynolds si Rebecca Ferguson interpreteaza trei dintre cercetatorii implicati in lupta.
Personajul lui Gyllenhaal, Dr. David Jordan, are atitudinea distanta a unui om care a petrecut 473 de zile pe statia orbitala. Nimeni nu-si cunoaste casa mai bine ca el. Membrii echipajului ii folosesc casa din spatiu ca baza pentru lansarea operatiunii de descoperire a primelor dovezi de viata pe planeta Marte.
Rebecca Ferguson o interpreteaza pe Dr. Miranda North, care activeaza la Centrul pentru Controlul Bolilor si care participa in mod exceptional la aceasta misiunee.
Indatorirea ei e sa-i mentina sanatosi pe toti membrii expeditiei si sa se asigure ca acestia se intorc cu bine pe Pamant, indiferent de problemele cu care se confrunta in spatiu.
Ryan Reynolds il interpreteaza pe expertul de misiune, specialistul Rory Adams, practic mecanicul echipei, care se pricepe la toate aspectele de functionare ale navei, stiind sa repare tot ceea ce s-ar putea strica.