Cunoscuta serie de filme Resident Evil se incheie. A sasea si ultima parte a celei mai de succes francize bazate pe jocuri video din istoria cinematografica se lanseaza pe 3 februarie 2017, pe marile ecrane din toata tara, prilejuind fanilor noi aventuri spectaculoase in lupta cu hoarda de zombi. Avand-o in prim plan pe celebra Milla Jovovich, Resident Evil. Final Chapter / Resident Evil. Capitolul final dezvaluie confruntarea apoteotica in 3D, IMAX 3D si 4DX.
Lansata in 2002, franciza Resident Evil a cumulat incasari de peste 1 miliard $ la nivel global, fiecare dintre cele cinci lung-metraje ale seriei clasandu-se constant in topurile de box-office. Filmul inițial a fost urmat de Resident Evil: Apocalypse (2004), Resident Evil: Extinction (2007), Resident Evil: Afterlife (2010) si Resident Evil: Retribution (2012). Si iata ca, dupa cinci ani, cea de-a sasea si ultima parte a francizei, Resident Evil. Final Chapter / Resident Evil. Capitolul final reia celebra poveste cu zombi, purtand-o pe protagonista Alice (Milla Jovovich) chiar la sursa raului: Stupul din Raccoon City. Acolo, in laboratorul secret unde a aparut temutul T-virus, malefica Umbrella Corporation isi aduna acum fortele pentru lovitura finala asupra omenirii. Au mai ramas doar 48 de ore pana la Apocalipsa si ultimii supravietuitori nu au unde sa se ascunda. Dar Alice nu se da batuta. Mai are oare omenirea vreo sansa in confruntarea cu hoarda dezlantuita de zombi sau lupta e deja pierduta? Aflam din 3 februarie a.c., la cinema, in 106 minute de actiune horror SF exploziva.
Cinefilii vor fi incantati sa descopere scene intense si efecte speciale nemaivazute, care transforma lupta cu zombii intr-un adevarat spectacol. Filmarile au fost realizate in zone desertice din Africa de Sud si Australia, dar si in Canada, SUA, Rusia si Germania. Productia este distribuita in Romania de InterComFilm, iar trailerul poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=ZJ8yn1-k1w4
Distributia ii include pe deja cunoscuii Milla Jovovich (singura prezenta in toate filmele seriei), Ali Larter (Pitch, Resident Evil: Afterlife), Shawn Roberts (Edge of Darkness, Resident Evil: Afterlife), Iain Glen (Game of Thrones”, Resident Evil: Extinction), dar aduce si nume noi: Ruby Rose (Orange is the new Black), Eoin Macken (The Night Shift), Rola - star TV si model din Japonia, in rolul de debut, actorul sud-coreean Lee Joon-Gi (My Girl), Fraser James (Law & Order), William Levy (The Veil). Scenariul si regia sunt semnate de Paul W.S. Anderson, producator si veteran al francizei, cunoscut si pentru The Three Musketeers.
Aviz fanilor gameri: in aceasta perioada se lanseaza si noul joc video din serie, Resident Evil 7: Biohazard.