I-am ascultat prima data pe artistii bulgari din TRIO THE TENORS (in bulgara: Trio Tenorite) cantand live la Forumul Balcanic Vedra. I-au incantat timp de o ora pe cei 300 de medici pediatri, romani si bulgari, in Sala Grand Ballroom de la Marriott Bucuresti, care i-au aplaudat indelung. Si mie mi s-au parut atunci, fara exagerare, niste artisti unici si formidabili care canta dumnezeieste. Orice asemanare cu alte personaje cantand sau formatiuni de tenori este absolut imposibila. Criticii spun ca artistii bulgari au o muzica perfecta, romantica. Grupul s-a constituit la ideea si initiativa lui Kiril Iliev. El a reusit sa combine vocile a trei cantareti tineri si ambitiosi , toti trei tenori - Kiril Iliev, Alexander Gospodinov si Ilian Nedev - intr-un repertoriu bogat si colorat de clasic, pop, pop bulgara, rock, jazz si muzica etno.

Biografie

- Kiril Iliev s-a nascut in anul 1979 in orasul Vrata. In 1999 a absolvit liceul in orasul sau natal, specializat in muzica. Si-a continuat studiile la Academia Nationala de Muzica Prof. Pantcho Vladigerov din Sofia. A absolvit in 2004, sub indrumarea Prof. Niko Issakov.
- Alexander Gospodinov s-a nascut pe data de 12 martie 1979, in orasul Varna. In anul 1997 a absolvit Liceul umanist Konstantin Preslavsky. In 2003 si 2004 a obtinut licenta si masteratul la Academia Nationala de Muzica, ca student la clasa Prof. Blagovesta Karnobatlova . Alexander Gospodinov a castigat multe premii la concursuri nationale de opera.
- Ilian Nedev s-a nascut pe data de 21 septembrie 1982, in orasul Ruse. A studiat muzica inca din copilarie. A fost membru al Corului Boys din orasul sau natal. A absolvit Academia Nationala de Muzica in 2008, sub indrumarea Prof. Ilka Popova. A fost elevul unui maestru de opera faimos - Diva Raina Kabaivanska. Talentul lui a Ilian Nedev a fost rasplatit la multe concursuri nationale de canto.

Tenorite este un trio vocal care incanta auditoriul la orice fel de evenimente, intalniri, ceremonii si ocazii personale. Ei nu fac niciodata compromisuri cu calitatea sunetului si nivelul de interpretare artistica! De notat ca Trio The Tenors nu canta decat live. Intalnirea cu Trio Tenors se transforma de fiecare data intr-o sarbatoare de neuitat! Dupa concert, am vorbit cu Kiril Iliev - Managerul trupei Trio The Tenors, care mi-a marturisit ca stie putin si romaneste, strabunicul sau fiind roman. I-am promis lui Kiril ca voi transmite datele sale de contact pentru impresarii romani interesati: Kiril Iliev tel. +359 888 592912, +359 878 850337
e-mail: [email protected], [email protected]