Filmul Arrival / Primul contact, unul dintre cele mai asteptate thrillere SF ale anului, se va lansa la cinema vineri, 11 noiembrie 2016 - simultan in Romania si SUA.
Productia a atras deja atentia pe plan international, deopotriva in randul criticilor si al cinefililor, dupa ce in septembrie a obtinut o nominalizare pentru marele premiu, Leul de Aur, la Festivalul de Film de la Venetia. Cu un scenariu inedit si o distributie multi-premiata, Arrival se anunta a fi una dintre cele mai atractive lansari din toamna aceasta.
Unul dintre cele mai asteptate thrillere SF ale anului, Arrival /Primul contact, se va lansa la cinema vineri, 11 noiembrie 2016 - simultan in Romania si SUA. Productia a atras deja atentia pe plan international, deopotriva in randul criticilor si al cinefililor, dupa ce in septembrie a obtinut o nominalizare pentru marele premiu, Leul de Aur, la Festivalul de Film de la Venetia. Cu un scenariu inedit si o distributie multi-premiata, Arrival se anunta a fi una dintre cele mai atractive lansari din toamna aceasta.
Douasprezece nave misterioase aterizeaza in locuri diferite de pe glob, starnind panica.
Inainte doar imaginati sau contestati, extraterestrii sunt acum aici, dar nimeni nu stie de ce au venit si ce planuri au. Lumea intreaga lanseaza imediat supozitii, iar marile puteri ameninta sa atace invadatorii. In acest context, Dr. Louise Banks (Amy Adams), specialista in lingvistica, este angajata de Guvernul SUA sa descifreze limbajul intrusilor pentru a le afla intentiile. Modul in care acestia comunica este insa diferit de orice cunoaste omenirea, astfel incat Banks si colegul fizician Ian Donnelly (Jeremy Renner) se folosesc deopotriva de cifre, litere, sunete si mima in incercarea de a relationa cu doi reprezentanti ai oaspetilor nepoftiti. Miza: soarta planetei. Scopul: de a afla cat mai curand ce ii framanta pe toti: Ce cauta extraterestrii pe Terra? Au venit sa cotropeasca sau doar sa cunoasca omenirea? Sunt periculosi sau pasnici? Cu o abordare neconventionala si eforturi istovitoare, echipa decodeaza, treptat, piese din uriasul puzzle pe care il reprezinta limbajul civilizatiei extraterestre. Intre timp insa, liderii lumii se intrec in ultimatumuri, iar tensiunea generala risca sa degenereze intr-un razboi inter-planetar.
Mai multe aflam din Arrival / Primul contact, din 11 noiembrie 2016, la cinema. Trailerul filmului poate fi urmarit aici: https://www.youtube.com/watch?v=a0KlCHd62iE
Protagonista Amy Adams are deja in palmares doua Globuri de Aur, cinci nominalizari la Oscar si cinci la premiile BAFTA, pentru rolurile din Junebug, Doubt, The Fighter, The Master si American Hustle.
Imagini din film, aici: http://bit.ly/foto_film_Arrival
Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=a0KlCHd62iE