Iubitorii muzicii sunt invitati, in perioada 1-4 septembrie 2016, la Gaesti, la Festivalul International de Nai Gheorghe Zamfir, editia a III-a. Festivalul este organizat de Fundatia Internationala de Muzica Gheorghe Zamfir, A.P.C.T.T.R, in parteneriat cu Primaria si Consiliul Local al Orasului Gaesti, Consiliul Judetean Dambovita, Centrul Judetean de Cultura Dambovita si Institutul Cultural Roman
Si de aceasta data, Festivalul International de Nai va transforma orasul natal al muzicianului Gheorghe Zamfir intr-o citadela culturala in care vor avea loc spectacole de muzica clasica, de folclor, pop simfonic, recitaluri precum si momente cu invitati surpriza. Intre artistii invitati se afla: Vasile Iovu - Artist al poporului (Republica Moldova), Alberta Alexandrescu (Franta), Cornel Pana (Elvetia). Doua dintre surprizele editiei a III-a sunt soprana de renume mondial Irina Baiant, respectiv celebrul interpret italian Francesco Napoli - care a cucerit inimile iubitorilor de muzica buna cu piese precum Marina, Marina, Piano, piano sau Balla, balla. Vor urca, de asemenea, pe scena Festivalului International de Nai Gheorghe Zamfir: Jean Luc Faraux (Franta), Aydin Yava (Turcia), Claudia Diaconu-Iordache, Ana Cebotari (Republica Moldova), Costel Enache, Ionut Micu, Vlad Spataru (Austria), Daniela Ghita.
Muzicianul Gheorghe Zamfir va conferi, in cadrul editiei a III-a a Festivalului International de Nai, 6 premii de excelenta, pe care organizatorii evenimentului cultural au decis sa le acorde inca de anul trecut, cu sprijinul sponsorilor: Varuna, Montero Center Gaesti, Rodiv, Ema, All Service Miracris si Costea SRL. Pot obtine aceste distinctii, insotite de cate o bursa in valoare de 300 de euro, elevii cu rezultate deosebite la invatatura, dar si tinerii care au avut realizari exceptionale in domeniul artei, culturii, sportului si al voluntariatului.
Programul Festivalului in zilele de 3 si 4 Septembrie 2016
- Sambata, 3 septembrie 2016, orele 19:30, in Parcul Central din Gaesti, spectatorii vor fi cuceriti de magia muzicii, intr-o seara deosebita, pop-simfonic, cu participarea extraordinara a Orchestrei Simfonice Muntenia, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.
- Duminica, 4 septembrie, tot in Parcul Central din Gaesti, orele 19:30, va avea loc un regal folcloric, cu participarea extraordinara a Orchestrei Lautarii din Chisinau, dirijor Nicolae Botgros - Artist al poporului.
Accesul publicului este gratuit la evenimentele din Parcul Central Gaesti, in 3 si 4 Septembrie 2016. Prezinta Irina Baiant.