Actualitatea de Calarasi informeaza: 12 - 15 august 2016/ Festivalul International de Folclor HORA MARE (Autoare: Alina JIPA)
Consiliul Judetean Calarasi prin Centrul Cultural Judetean Calarasi, organizeaza in perioada 12 - 15 August 2016, Festivalul International de Folclor Hora Mare.
Hora Mare, de-a lungul editiilor, si-a castigat statutul de unul dintre cele mai bine cotate festivaluri internationale de folclor la nivel national si incepand cu acest an a fost integrat si in circuitul mondial CIOFF (Consiliul International de Organizare al Festivalurilor Folclorice).
In plus, feedback-urile primite de la ansamblurile folclorice care au participat la editiile anterioare, ne confirma faptul ca, de-a lungul celor 24 de ani, Festivalul Hora Mare a ajuns sa fie unul dintre cele mai apreciate si dezirabile festivaluri de gen din Europa.
In cadrul acestei editii, douasprezece tari, printre care si Romania, isi vor promova folclorul specific zonei de provenienta, prin programe spectaculoase de muzica si dansuri traditionale, pregatite special pentru publicul calarasean.
Ca in fiecare an, vor participa la parada si vor urca pe scena Hora Mare, cele mai reprezentative ansambluri din Judetul Calarasi, promovand astfel folclorul specific zonei Baraganului.
De asemenea, pentru participarea in cadrul festivalului, Ansamblul folcloric Baraganu” precum si Taraful Folcloric Baraganul, ale Centrului Cultural Calarasi, pregatesc un program complex, plin de culoare, de dansuri si muzica traditionala autentice. De altfel, unul din coregrafii cu care s-a pregatit Ansamblul Baraganul in ultima perioada, domnul Marin Barbu, sau nea Marin cum este cunoscut publicului larg, ne promite un adevarat spectacol autentic romanesc, cu prezentarea unor noi dansuri populare traditionale si prezentarea unor obiceiuri specifice romanilor.
Programul recitalurilor din cadrul Festivalului International de Folclor Hora Mare:
- 12 August 2016, recitaluri extraordinare sustinute de solista de muzica etno Andra A. si de indragitul Petrica Matu Stoian
- 13 August 2016, recitaluri sustinute de solista de muzica etno Aida si de Constantin Enceanu
- 14 August 2016, recitaluri sustinute de indragitele soliste de muzica populara Nineta Popa si Elena Merisoreanu
- 15 August 2016, recitaluri sustinute de formatia de muzica etno Mandrele si de Radu Ille
Spectacolele se vor desfasura, incepand cu ora 18:00, pe scena amenajata special in fata Salii de spectacole Barbu Stirbei, pe platoul din fata Consiliului Judetean Calarasi.
In data de 15 August, ziua de inchidere a celei de-a XXIV-a editie a Festivalului Hora Mare, se va incheia cu un spectaculos foc de artificii.
Manager Alina JIPA