La recenta ceremonie a decorarii de la Cotroceni, marele actor Florin Piersic l-a indemnat pe presedintele Johannis sa priveasca si spre ceilalti mari actori romani uitati. Unul dintre acestia este fara indoiala Mitica Popescu. In timp ce Florin Piersic ciocnea o cupa de sampanie cu presedintele tarii la Cotroceni, pe Facebook au aparut imagini sfasietaoare cu Mitica Popescu. Pe diverse site-uri au aparut imagini impresionante cu unul din cei mai mari actori ai Romaniei! Site-ul cultural.bzi.ro nota cu amaraciune, in articolul Iti dau lacrimile! Cum traieste de fapt marele actor roman, Mitica Popescu?: La 78 de ani, Mitica Popescu a ajuns sa-si faca veacul intr-o carciuma de cartier.
Marele actor a avut o viata plina de cumpene, mai ceva ca in filme, incepand cu cea din 1959, cand artistul a fost incarcerat timp de trei ani in inchisorile comuniste, pentru ca nu si-a turnat colegii de facultate la Securitate si, continuand cu moartea sotiei sale, senzationala actrita Leopoldina Balanuta, care a decedat in 1998. Apoi, in 2010, Mitica Popescu a incasat o lovitura si pe plan profesional, nemiloasa si nedreapta, cand, in urma unui accident stupid, artistul a suferit o operatie la umar si s-a trezit scos din toate spectacolele de teatru pentru ca nu-si mai putea misca bratul care devenise inert. Intre timp, problemele de sanatate s-au remediat si, in semn de protest, Mitica Popescu a luat decizia sa nu mai calce in teatru decat in calitate de spectator.
- Am muncit 50 de ani, dar pensia de la stat e foarte mica si nu-mi ajunge oricat as trage eu de ea. Noroc ca nu mai sunt tanar si nu mai trebuie sa-mi cumpar haine ca in trecut. Am invatat sa imi dramuiesc banii cu atentie, sa acopar cheltuielile casei si sa le reduc. Multe invata omul in viata, ce sa-i faci! Noroc ca am colaborarea asta cu TVR-ul. E undeva la 600 de lei pe luna si nu stiu ce m-as face fara. Probabil ca unii nici nu ar iesi din casa pentru suma asta, nu stiu si nu e treaba mea. Mie imi prinde tare bine, mai ales ca imi place ceea ce fac, a declarat maestrul Mitica Popescu. Cu o pensie lunara de 1.100 de lei, maestrul are norocul ca mai colaboreaza cu postul national de televiziune si mai adauga ceva banuti la venitul sau. Cu toate acestea, nea Mitica este un om vesel si incearca sa treaca peste toate problemele de zi cu zi la o bodega din cartier, acolo unde reuseste sa-i faca pe toti clientii sa rada. La 78 de ani, marele actor isi ineaca amarul batranetii si al singuratatii intr-o carciuma ieftina, unde bea vin la 5 lei litru cu toti drojdierii. Asa l-au surprins si paparazzii WOWbiz.ro pe maestrul Mitica Popescu. Acesta a iesit la pranz din casa sa faca o mica plimbare, iar cand a obosit, genialul actor s-a oprit la bodega de cartier unde a fost primit cu aplauze de prietenii de pahar. Nea Mitica s-a asezat la o masa, a cerut o carafa de vin si s-a pus pe spus bancuri si glume. Barbatii din crasma s-au strans in jurul sau si l-au privit si ascultat cu admiratie, ca in vremurile de glorie ale maestrului.