Adina Postelnicu, una din cele trei componente ale trupei Heaven, face sport zilnic si e cat se poate de activa, insa aceste obiceiuri nu au ajutat-o sa scape de problemele coloanei care o tot chinuie dupa accidentul de masina in care a fost implicata in urma cu aproape zece ani.
Mai mult, acestea chiar s-au acutizat in ultimele zile si au determinat-o pe artista sa apeleze de urgenta la ajutorul medicilor celei mai mari clinici de vertebrologie din Romania.
Majoritatea ne-am confruntat macar o data in viata cu durerile de spate si, de cele mai multe ori acestea ne-au afectat un segment din coloana. In cazul Adinei Postelnicu, treimea blonda a trupei Heaven, durerile au aparut atat in zona cervicala, cat si in cea lombara, iar tratamentul nu mai putea fi amanat.
Am inceput azi o serie de terapii la Bio Ortoclinic si sper ca in cele doua-trei saptamani de tratament sa scap de problemele astea. De un an ma tot chinuie durerile in zona cervicala si de aproape zece ani, durerile de mijloc. M-am speriat insa, pentru ca, in ultima vreme ma trezesc cu mainile amortite si m-am gandit ca se intampla din cauza durerilor din zona gatului, a declarat Adina.
Potrivit dr. Ilie Rosca, sef de sectie in cadrul clinicii, artista are un inceput de hernie de disc si musculatura paravertebrala, cea care sustine coloana, foarte slabita.
Inceputul de hernie de disc este asociat cu instabilitatea segmentului coloanei cervical. Pe langa tratamentul de doua saptamani pe care il va face si care va include elongatii cervicale alternate cu chiropractie si sedinte de fizioterapie, va avea nevoie in viitor si de sedinte cu sistemul David, pentru intarirea musculaturii paravertebrale, musculatura pe care nu o antreneaza exercitiile obisnuite de la sala, a explicat dr. Ilie Rosca.
Potrivit medicului, este posibil ca problemele de care sufera Adina Postelnicu sa fie cauzate de un traumatism vechi, precum un accident de masina, dar se pot trata daca pacienta evita sa care greutati si sa faca miscari bruste.