Mikki Senkarik, pictorita americana, s-a nascut in Oak Ridge, Tennessee. Mai tarziu, familia ei s-a mutat in Florida, unde a crescut inconjurata de pisici si caini. Si-a cumparat primul ei cal cu banii castigati din babysitting. Mergea aproape in fiecare zi prin livezile de portocali, un loc ideal pentru ea. Pasiunea ei pentru cai a durat pana cand a trecut la pictura in ulei.
Mikki si partenerul ei de viata au decis sa calatoreasca si sa traiasca in cele mai frumoase locuri in care oamenii merg in vacante. In aceste conditii, detinerea cailor a devenit imposibila. Ea si-a donat caii unui iubitor de cai tanar si sarac.
Mikki si partenerul ei au trait fara griji in Insulele Hawaii, in Las Vegas, si in multe alte locuri minunate: Cacao Beach, Myrtle Beach, Carmel, San Diego.
Acum Senkarik detine cateva pisici abandonate, pe care nimeni nu le-a vrut. Senkarik stie ca animalele de companie sunt importante pentru proprietarii lor. Ea picteaza in fiecare dimineata in gradina din curtea casei ei, inconjurata de pisici.
Senkarik a absolvit Colegiul Medical din Georgia si a ilustrat 47 de manuale medicale in urmatorii 9 ani. Pentru aceste ilustratii, colegii ei i-au acordat Premiul de Excelenta, o onoare remarcabila in domeniul ei. Cele mai reusite picturi in ulei ale lui Mikki Senkarik sunt peisaje din Grecia, realizate dupa anul 1990, si sunt confirmarea unui mare talent.