In competitia Chitila Film Fest 2015, din cadrul festivalul de film in aer liber organizat pe malul lacului Chitila, s-au inscris 347 de scurtmetraje. Dintre acestea, in cadrul festivalului vor fi proiectate 6 scurtmetraje de fictiune si 6 scurtmetraje documentare/reportaje. Cele 20 de scurtmetraje ce vor intra in competitie au fost selectate de catre echipa de profesionisti a festivalului, formata din persoane cu expertiza in domeniul cinematografic, potrivit unor criterii obiective si profesionale.
Juriul acestei editii Chitila Film Fest 2015 este format din personalitati de exceptie ale filmului romanesc: Irina Margareta Nistor -critic de film, Dorian Boguta -regizor si profesor UNATC; Cornel Mihalache - regizor; Catalin Apostol - producator, jurnalist.
In cadrul festivalul va fi premiat cate un scurtmetraj din fiecare sectiune competitionala, iar premiul special Pretuieste Clipa va fi acordat de catre Fundatia Pretuieste Clipa”, pe baza aprecierilor publicului.
Vizionarea tuturor proiectiilor intrate in competitie este libera, dand astfel posibilitatea tuturor iubitorilor de film sa se conecteze la ultimele noutati in domeniu, in fiecare seara de 14, 15 si 16 august, incepand cu ora 21:00. Pe langa scurtmetrajele din cadrul competitiei, in fiecare din cele trei seri, publicul Chitila Film Fest va putea urmari proiectiile unor filme romanesti de exceptie.
Dupa fiecare sectiune de concurs, in fiecare din cele 3 seri ale festivalului, se vor proiecta pe ecranul imens al Chitila Film Fest filme de lung metraj:
14 august - Pruncul, petrolul si ardelenii, regia Dan Pita
15 august - E pericoloso sporgersi, un film de Nae Caranfil
16 august - America, venim, regizat de Razvan Savescu.
Cea mai mare surpriza pregatita de catre organizatori va debuta in seara de 16 august 2015 cand, inainte de Gala de Premiere a Chitila Film Fest 2015, cunoscuta artista Narcisa Suciu va susține un concert, special pentru minunatul public al festivalului.
Partenerii media ai Chitila Film Fest 2015 sunt urmatorii: Sprint Media, Temple Media, Media 10, Mistic Media, Best Music.