vedeteblog.com / BIOGRAFIA ALEXANDRU TIMOFTE: fiul lui Radu Timofte fost sef al SRI a murit la varsta de 32 de ani
Pictorul Alexandru Timofte a murit la varsta de 32 de ani, dupa o lunga si grea suferinta.
Alexandru George Timofte, nascut la Radauti, judetul Suceava, era fiul lui Radu Timofte, fostul sef al Serviciului Roman de Informatie.
Biografie Alexandru Timofte
Alexandru George Timofte s-a nascut, ca fiu geaman al familiei, la 28 aprilie 1983 la Radauti, judetul Suceava.
Dupa absolvirea Colegiului Jean Monet din Bucuresti, Alexandru Timofte si-a continuat, la Roman, sub indrumarea profesorului Andriescu, studiile de specialitate in domeniul artei plastice, domeniu in care fiul lui Radu Timofte se afirmase inca din primii ani de scoala.
Alexandru Timofte a urmat apoi cursurile Facultatii de Drept si a frecventat mediile artistilor plastici din Roman si Bucuresti (studii cu Alexandru Codrescu Panatta).
Artistul plastic ALEXANDRU GEORGE TIMOFTE a participat cu lucrari de grafica la diferite expozitii, care i-au fost achizitionate de colectionari din tara, dar si din SUA, Danemarca, Austria, Spania, Japonia, Mexic si Turcia, iar alaturi de fratele sau geaman a pictat mai multe biserici, cu titlul de act de caritate.
Alexandru George si fratele sau geaman, Florin Corneliu Timofte, au pictat, cu titlu de act de caritate, mai multe biserici din Romania, intre care biserica din satul Valea Enei, judetul Neamt.
Fostul sef al SRI, Alexandru Radu Timofte, a decedat in data de 19 octombrie 2009, si a fost inmormantat, cu onoruri militare in comuna natala Horia, din judetul Neamt.
Copiii lui Alexandru Radu Timofte au declarat atunci ca tatal lor stia ca sufera de leucemie inca din anul 2001, insa le-a dezvaluit acest lucru cu mult timp dupa, rugandu-i sa pastreze discretia.
Aceiasi copii au mai facut cateva dezvaluiri uimitoare: Alexandru Radu Timofte era perfect constient de iminenta sa moarte si a acceptat acest lucru cu o asemenea tarie de caracter, incat si-a pregatit dinainte crucea si toate cele necesare pentru inmormantare.
Fostul sef al SRI Alexandru Radu Timofte a decedat lasand in urma sa o sotie si trei copii: o fata, Alexandra, si doi baieti gemeni, Alexandru si Corneliu.
Chiar daca la acel moment, boala si moartea lui Radu Timofte au fost privite in unele medii cu suspiciune, cu siguranta moartea pictorului Alexandru Timofte, fiu de fost sef SRI, nu poate fi prilej de indoiala cu tenta de teoria conspiratiei.