Ce a declarat Papa Francisc despre creatia Universului si reactia comunitatii stiintifice.
Teoria Big Bang-ului este valida si se completeaza perfect cu teoriile Bisericii despre creatia Universului. Este declaratia facuta de catre Papa Francisc intr-un discurs sustinut la Academia Pontificala de Stiinte din Vatican, relateaza jurnal.md. Imediat, comunitatea stiintifica din Italia a salutat declaratia istorica a Suveranului Pontif.
Papa Francisc s-a declarat de acord cu teoriile evolutioniste si cu teoria Big Bang-ului. El a spus ca acestea sunt adevarate si ca Dumnezeu nu este un magician cu o bagheta. Astfel, liderul de la Vatican a explicat ca teoria evolutiei se completeaza cu credinta.
Suveranul Pontif a declarat aceste cuvinte istorice in timpul unui discurs sustinut la Academia Pontificala de stiinte.
"Crearea lumii nu se datorează haosului, ci vine direct de la un principiu suprem, care creeaza dragoste. Teoria Big Bang-ului, considerata astazi explicatia aparitiei vietii, nu contrazice credinta sau interventia lui Dumnezeu. Ba din contra, aceasta cere existenta unui creator. Evolutia nu contravine notiunii de creatie divina, pentru ca inainte de a evolua organismele, ele au trebuit create", a declarat Papa Francisc.
Declaratiile Suveranului Pontif au fost rapid salutate de catre comunitatea stiintifica din Italia. Precizam ca in trecut, Biserica Catolica a avut reputatia unei institutii care se opune stiintei.