Jurnalul National: Gala Folk You!: sfarsitul nu-i aici! (Autoare: Dana Andronie)
S-a gatat Gala celei de-a X-a editii Folk You! Florian Pittis, care a avut loc in cadrul Zilelor Bucurestiului. Peste 10.000 de oameni au venit in Piata George Enescu pentru a se bucura de muzica poeziei si de poezia muzicii.
Imi amintesc de versurile unui cantec, care suna cam asa: prezentul se uita fix la noi cum il ocolim, fiind preocupati de ce se va intampla maine, grijile sunt mari, ca pentru oamenii mari, viata asta nu-i o joaca de copil. E cert! In cele doua zile de Gala am uitat de griji si am trait prezentul. Un prezent cu acorduri ample...
Castigatorul trofeului Folk You! Florian Pittis a deschis Gala, apoi a urmat Alexandru Andries. "Prima realizare este ca am reusit sa ma urc pe scena", ne-a spus Alexe, pe un ton jucaus. A cantat fara sa stie ce va canta si a iesit un concert pe care matusa Tamara l-ar fi laudat pana si americanilor. Trupa Antract a fost pentru prima oara la Folk You! si a primit aplauze direct proportionale cu valoarea talentului sau. Cristi Minculescu & Nutu Olteanu Super Grup, Taxi si Vama au facut din Piata George Enescu o mare... de oameni care canta in valuri.
Cea de-a doua zi de gala a inceput cu "Fericirea de Luni" a Alinei Manole. "De 30 de zile ploua cu roua...", ne spunea frumos pe note Alina. Dupa cateva secunde, am simtit cativa stropi de ploaie. Au disparut imediat dupa ce s-a terminat si piesa. Ducu Bertzi si Mihai Nenita n-au fost lasati sa paraseasca scena pana nu au facut doua bisuri. Gala a continuat cu Florin Chilian, Byron, Alifantis & Zan. Pasarea Rock a incheiat seara. Ploaia a dat semne ca vrea sa se afirme in Piata George Enescu, insa pleiada de stele de la Gala Folk You! a convins-o ca trebuie sa aiba putina rabdare...
Artistii au pus o caramida din lutul muzicii si poeziei lor la cladirea ce aduce in ea lumina si caldura bunului simt, a dragostei si normalitatii de-a fi Om. La normalitatea de a fi Om visa si Motu Pittis... Gala celei de-a zecea editii Folk You! a pus un umar sub bolta ce sustine prietenia si cultura si bunul simt, pentru a face o lume mai buna, aici si acum. Mii de oameni au fost mai buni, mai frumosi... Sfarsitul nu-i aici! Folk You! Florian Pittis merge mai departe.