Cristi Pup (clape) si Mirel Cumpanas (chitara), ambii ex- Cargo, isi lanseaza oficial noul proiect muzical, Special Guest Orchestra, sambata, 13 septembrie, incepand cu ora 22 printr-un concert in Music Club. Infiintata pe 1 martie 2014, trupa include doisprezece membri si abordeaza un stil muzical diferit de cel care i-a consacrat pe cei doi fondatori.
In afara de Cristi si Mirel, din Special Guest Orchestra fac parte Iolanda Moldoveanu - solista si semifinalista la Vocea Romaniei in 2013, Florian Rus - solist, Andrada Cumpanas - backing vocals, Diana Ganea (ex - Blaxy Girls) - chitara, Marius Lung "Ursu" - chitară bas, Norbert Tobias - tobe (ambii ex- Stigma), Mihail Adrian Cojocaru "Shlomo" - trombon, Laurentiu Moise - trompeta, Cristian Cucu - trompeta, Dragos Mocanescu - saxofon, acestia din urma acompanindu-l pe Steve Vai in turneul european.
Special Guest Orchestra este a doua colaborare muzicala dintre Cristi Pup si Mirel Cumpanas dupa plecarea din Cargo.
"Am venit impreuna din Timisoara in Bucuresti in urma cu trei ani si de atunci lucram impreuna. Am inceput atunci cu Mirel Project si continuam acum cu formula asta mare, Special Guest Orchestra", povesteste Cristi Pup care, după plecarea din Cargo a Onceput o colaborare si cu Radu Pietreanu, la "Vacanta Muzicala". Radu Pietreanu este, de altfel si nasul de nume al numelui actualului proiect.
Stilul muzical ales este unul original, putin abordat in Romania.
"Ne concentram pe compozitii proprii - avem deja nouă piese, chiar daca am inceput prin a c‚nta coveruri, pe care le-am reorchestrat in stil propriu. Stilul abordat in noul proiect se apropie de Justin Timberlake, destul de putin exploatat in Romania", spune Cristi Pup.
Cristi Pup si Mirel Cumpanas au mare incredere in potentialul Special Guest Orchestra, trupa pe care o vad prinzand la public si crescand si calitativ:
"Vrem sa impingem conceptul atat de departe, incat sa putem sa ne "inchiriem" la nevoie, la propriu. Sunt destui interpreti care au nevoie pentru un eveniment special de o formatie de acompaniament, cu clasa, si noi asa ne consideram".
Mai multe detalii despre activitatea Special Group Orchestra, pe https://www.facebook.com/specialguestorchestra.