b365.ro: Acvariu urias construit in Bucuresti, cu tunel pentru observarea vietii marine. Costul: 30 mil. euro
Primaria Capitalei vrea sa construiasca un Complex Muzeal al Biodiversitatii Acvatice in Parcul Vacaresti. Aquadom-ul, dupa cum a fost botezat va avea acvariu urias cu tuneluri pentru observarea vietii subacvatice, dar si spatii pentru cursuri si ateliere. Proiectul face parte din strategia de investitii a municipalitatii pana in anul 2020. In proiect va fi implicat si nepotul celebrului cercetator si explorator al vietii subacvatice Jacques Cousteau. Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, Philippe Cousteau a fost de acord sa realizeze gratuit studiul de fezabilitate construirea Aquadomului. Valoarea totala a investitiei a fost evaluata la 30 milioane euro.
Bucurestiul ar putea avea un Aquarium dupa modelul marilor orase de pe harta turistica a Europei. Primaria Capitalei intentioneaza sa construiasca un Complex Muzeal al Biodiversitatii Acvatice. Aquadomul, dupa cum a fost botezat, va cuprinde un acvariu urias si tuneluri pentru observarea vietii subacvatice, habitate recreate pentru mamifere din zona arctica, dar si spatii publice pentru organizarea de cursuri, ateliere si spectacole.
"Vrem sa il construim in Parcul Vacaresti. Am luat legatura cu Philippe Cousteau, nepotul si urmasul in ale cercetarii al lui Jacques Cousteau si el a spus ca ne va ajuta. Ajutor inseamna sa ne faca un studiu de fezabilitate gratis. Cousteau- tatal a fost un iubitor mare de delta romaneasca. Va fi un acvariu la 360 de grade. Nu doar un simplu tunel. Vizitatorii vor putea observa animamelor deasupra lor. E ca si cum vor fi in ocean", a declarat pentru B365.ro, Bogdan Hreapca, director general al Directiei de Investitii din cadrul Primariei Capitalei.
Bugetul estimat pentru aceasta investitie este de 30 milioane euro, insa reprezentantii municipalitatii spera ca proiectul sa fie realizat cu fonduri europene.
"Incercam cat mai mult sa intram pe fonduri europene. Acesta este un proiect de fonduri europene fara discutie, pentru ca va avea acea componenta stiintifica care va trata ceea ce se intampla cu Delta Vacaresti", spune Bogdan Hreapca.
Proiectul exista deocamdata in faza incipienta pe hartie si a fost inclus in Strategia de investitii a Primariei Capitalei pana in 2020.