Muzeul Pietrei este, cum insusi o marturiseste poetul Lucian Avramescu, "nebunia si dragostea mea". Autorul atator poezii de dragoste, unele devenite cantece, cum ar fi "Buna seara, iubito", s-a incapatanat sa demonstreze ca romanii au nu doar o trecatoare civilizatie a lemnului, ci si o durabila si eterna civilizatie a pietrei. A adunat mii de pietre cioplite de tarani, din toata tara, intr-o impresionanta colectie. Ea se afla la Sangeru, la 108 kilometri de borna zero a Capitalei, la dispozitia oricui doreste s-o viziteze. Gestul poetului pare a fi pe cat de generos, pe atat de singular. Donatia sa merita un popas la Sangeru, zona de altfel sublima, invelita in toate splendorile de peisaj si imbogatita de zacamintele istoriei.
Intrarea este libera, fotografiatul permis, iar ghid este - atunci cand se afla la Sangeru - Lucian Avramescu. Numerosi vizitatori, mai ales grupuri de elevi, au trecut pragul Muzeului Pietrei.
Muzeul este deschis zilnic, intre orele 9 si 20. Detalii la telefoanele 0722650243, 0244441088 sau pe adresa de mail [email protected].

Sursa: AMPress