Ana Constantinescu, frumoasa adolescenta de 17 ani, ne surprinde mereu prin creativitatea ei care gliseaza, fara prejudecati, intre medii, limbaje si realitati care, aparent, nu se pot intalni.
Poate ca educatia oferita de CENTRUL GIFTED EDUCATION, organizatie pentru copiii si tinerii supradotati a carei membra este din 2007, a ajutat-o sa inteleaga ca nu exista limite, ci doar aripi pentru imaginatie. Oricare ar fi explicatia, creativitatea Anei Constantinescu isi gaseste exprimari care aduc performanta ca etalon de masura a proiectelor in care se implica.
In palmaresul Anei Constantinescu stau alaturi remarcabile realizari artistice, dar si distinctii obtinute anul trecut la competitii antreprenoriale organizate de prestigiosul JUNIOR ACHIEVEMENT ROMANIA si participari la numeroase programe de voluntariat.
Eleva a Colegiului National Gheorghe Lazar din Bucuresti, Ana Constantinescu isi urmeaza, in stilul ei personal, visul de a deveni arhitect. Studiaza, cu creionul, rigla si compasul, cele mai reprezentative monumente din lume, iar uneori, geometria se transforma in emotie, iar regulile stricte ale perspectivei, in algoritmul misterios care transpune stiinta in arta. Castelul bavarez Neuschwanstein, supranumit si "the castel of the fairy-tale king", a fost imortalizat de Ana pe o panza de mari dimensiuni care ne transpune intr-o poveste despre biruinta binelui si a frumosului din fiecare dintre noi.
Competitiva si tenace, dar si sensibila si cu un simt estetic care atinge fiecare lucru pe care il face, Ana Constantinescu isi cauta inca expresia propriei identitati. In personalitatea ei isi dau intalnire insusiri ce par a fi contradictorii, dar, care impreuna scriu o reteta a succesului, pentru ca nu degeaba se spune ca "daca nu ar fi, nu s-ar povesti.....".