Viorica si Gheorghe Denes din Odorheiu Secuiesc, judetul Harghita, participa in acest week-end la targul Piata Taraneasca si Mester(esti) organizat in curtea Muzeului Taranului Roman.
I-am intalnit pe cei doi soti cu prilejul Noptii Muzeelor, in curtea MTR, unde au standul. Cu acest prilej, mii de oameni au trecut pragul Muzeului National Roman pentru a-si cumpara un obiect traditional romanesc sau pentru a manca ceva bun.
"De la standul nostru, aflat chiar in dreapta intrarii in curtea muzeu,lui, vizitatorii pot achizitiona: ii, rochii de dama din in si bumbac - la 160 RON, fuste din in si bumbac, toate materialele fiind naturale, fara niciun fir de fibra sintetica, ii pentru femei - intre 80 - 90 RON (depinde de maneca pe care o au), rochite pentru fete - la 65 - 75 si 85 RON (pentru fete de la un an la 10 ani), bratari din lemn - la 25 RON. Bluzele de dama sunt cele mai cautate! Modelele sunt scoase din anumite reviste de moda si gandite de sotia mea si de cele doua fiice ale noastre, Reka, de 33 de ani, si Tunde, de 30 de ani", ne-a spus Gheorghe Denes.