Topul celor mai ciudate tehnici spa

• Tratamentele spa sunt cele mai in voga metode de relaxare si intretinere corporala. Masajul, drenajul limfatic, impachetarile sau baile cu uleiuri esentiale sunt cele mai frecvente proceduri. Exista insa si alte tehnici de relaxare cel putin ciudate, pe care multe persoane le prefera datorita eficientei lor.
• Sedintele de spa cu serpi sunt benefice pentru ca elibereaza orice tensiune corporala si sunt foarte des intalnite la Tel-Aviv. Se folosesc serpi care nu ataca si nu dauneaza sanatatii pentru un masajcomplet, care te elibereaza in doar cateva minute de stresul cotidian.
• Baile fierbinti in ceai, cafea si vin rosu sunt alte tehnici ciudate de spa foarte populare in Japonia. Te poti relaxa in ceai verde fierbinte, sake, care face minuni pentru tenul imbacsit si obosit sau in cafea, care stimuleaza sistemul imunitar. In Cehia insa exista un salon de spa unde poti face scufundari in bere, ca tratament de detoxifiere si stimulare a circulatiei sangelui.
• Impachetarile cu ciocolata au devenit foarte frecvente, ca proceduri de spa, desi in unele tari sunt privite ca simple ciudatenii ale saloanelor cosmetice. In functie de ceea ce vrei sa tratezi, poti opta pentru baile simple cu ciocolata, impachetarile sau chiar exfolierile.
• Mastile de fata cu aur sunt frecvente in Japonia, ca tehnica spa. Un tratament cu aur de 24 de karate se ridica la 250 de dolari si are importante beneficii asupra circulatiei sangelui de la nivelul fetei. Mai mult, mentine aspectul tanar al ei si o revitalizeaza.
• O procedura la fel de ciudata, preferata si de Victoria Beckham, potrivit presei de specialitate, este tratamentul exfoliant cu excremente sterilizate de privighetoare. Specialistii sunt de parere ca procedura este bogata in enzime importante pentru piele, iar efectul este garantat.
• Masajul cu cactusi este o alta tehnica a saloanelor de spa, in special cele din Mexic. Este o procedura prin care se elimina toxinele din organism, iar pielea este rehidratata.
• Pentru o piele stralucitoare si un ten curat, exista hoteluri care au incluse in serviciile lor un tratament spa ciudat. Este vorba de masca faciala cu caviar, folosita de foarte multe femei pentru redarea aspectului ferm al pielii.
• Impachetarile in fan au aparut si in tara noastra, dar sunt primite precum proceduri ciudate de spa. In Italia, inainte de impachetarile obisnuite, porii vor fi deschisi printr-o baie fierbinte, dupa care fanul care va acoperi tot corpul va fortifia si intari sistemul imunitar si metabolismul.
• Iar o alta ciudatenie a saloanelor de spa este procedura de reflexoterapie cu pesti de acvariu. Scufundarea picioarelor intr-un acvariu cu pesti semnifica nu numai un bun masaj, dar si indepartarea celuleor moarte de la acest nivel si redarea aspectului ferm al piciorului.
Sursa : ziare.com