DeCeNews : Retorica declaratiei de dragoste, la Palatul Sutu

Sebastian Grama, conferentiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, a fost in ultima zi de joi a lunii aprilie amfitrionul unui eveniment special la Palatul Sutu: conferinta "Retorica declaratiei de dragoste".
La Palatul Sutu, Muzeul Municipiului Bucuresti (Bulevardul Ion C. Bratianu nr. 2, Bucuresti), Sebastian Grama a vorbit desrpre acel ceva care tuturor ni s-a intamplat. "O poti compune si trimite, primi si suferi. In genere, o stim. Fireste, fiecare dintre noi este primul si ultimul! Fireste, nu a mai trait NIMENI asa ceva! Iar daca Destinul face uneori ca vorbele noastre sa le repete pe ale altora (chiar daca NUMAI NOI suntem indragostiti, NUMAI NOI cu adevarat!) - este un simplu accident. Insusi Destinul este un accident!"
Conferinta "Retorica declaratiei de dragoste" a examinat pe indelete aceste repetitii, acest nedrept, ilogic, blestemat accident.
Sebastian Grama este conferentiar universitar doctor la Facultatea de Filosofie a Universitatii din Bucuresti, unde preda actualmente filosofia imaginarului si istoria retoricii. Este membru fondator al Asociatiei culturale "HESTUGMA", care organizeaza, printre altele, colocviul interdisciplinar anual "Gustul pentru Filosofie" si festivalul "Respir Shakespeare". Un eveniment marca HESTUGMA.

Programul conferintelor in luna Mai:
• Joi 08 mai 2014, ora 19 - "Ambianta printesei Nadeja Stirbey" cu Oana Marinache
• Joi 15 mai 2014, ora 19.00 - "Masina timpului II" cu Cristian Radu
• Joi 22 mai 2014, ora 19 - "Discurs asupra metodei" - teatru cu Sebastian Grama
Intrarea 7 lei. In pret este inclusa vizitarea expozitiei permanente.