Mesajul Lizei Panait catre intreaga lume: "Ne-am nascut liberi, trebuie sa traim liberi!"

Ca la toate prezentarile de moda semnate Liza Panait, recent World Trade Plaza s-a umplut pana la refuz cu mai mult de 600 de persoane extrem de interesate sa admire viziunea creatoarei asupra noului sezon.
Printre personalitatile prezente s-au numarat: ASR Printul Paul al Romaniei si ASR Printesa Lia a Romaniei, Stela Popescu, Irina Radu, Liliana Sandulescu, Marina Almasan, Petru Luhan, Florin Alexa, Eugen Cristea, Cristina Deleanu, Mirabela Dauer, Raul, Silvia Dumitrescu, Elvira Deatcu, Florentina Opris, Sorin Marcus, Diana Matei, Dinu si Deea Maxer, Mircea N. Stoian, Noami Dinescu, Dr. Dana Jianu, Carmen Pavel, Ani Cretu, Marcel Radu, Roxana Iliescu.
Povestea colectiei "Touareg by Liza Panait" exista practic dintotdeauna in sufletul creatoarei, pentru ca spiritul liber si demn al nomazilor din desert a fascinat-o mereu.
"Aceasta tema a fost mereu in atentia mea, dar a stat parca la dospit. Poate din respect si admiratie fata de beduinii din Emirate, spre exemplu, ce au reusit sa faca din desert un imperiu al luxului fara sa-si piarda insa libertatea, traditiile, credintele. Am fost acolo de multe ori si de fiecare data m-a impresionat curatenia si starea de libertate pe care desertul si oamenii lui o degajau", ne-a spus Liza Panait.
Profitand de unul din trend-urile cheie ale acestui an, cel tribal, Liza Panait a conceput o colectie couture cu mai mult de 100 de piese originale, ce respira insa aerul Saharei sau a deserturilor pe care le strabat beduinii. Croielile moderne s-au imbinat perfect cu detalii din portul beduinilor si al tuaregilor. Broderii manuale cu motive tribale, voaluri transparente, pictate cu imagini din desert, franjuri, glugi largi si lejere, pantaloni tip salvar, bluzoane, veste inovative, paiete pictate manual sau cu animal print, impletituri, toate acestea au fost doar cateva dintre modalitatile prin care Liza Panait a elogiat portul "oamenilor albastrii" ai desertului.
Inul a fost vedeta tinutelor de zi, in principal in culoarea specifica tuaregilor, albastru electric. Dar si in bej, kaki, ocru, nisipiu, negru sau ivoire. Rochiile si bluzoanele crosetate in culori multicolore au fost si ele extrem de apreciate de public, la fel si impletiturile ingenioase din materialul rochiilor de in.
Salvarii ce pot devein fusta vor fi cu siguranta vedeta acestei veri, asa cum vor fi si vestele impletite si bluzoanele lejere, petrecute si "dotate" cu gluga fantezie.
Visul Saharei se duce si spre cadane, cu rochii din paiete multicolore sau animal print, rochii migalos realizate din benzi de dantela, aplicatii de perle si rochii facute exclusiv din franjuri, multe dintre ele cu ingenioase glugi ce sugereaza misterul.
Mireasa colectiei a fost propusa publicului de Nicoleta Luciu. "Am vrut neaparat sa fac parte din acest proiect, de cand am auzit de el. Am mai prezentat pentru Liza si stiam ca ce face ea poate fi doar la superlativ" a declarat Nicoleta Luciu. "Dar atunci cand am vazut rochia si mi s-a explicat ca accesoriile, tatuajele si ritualurile ce vor urma fac parte din obiceiurile de nunta de acolo, m-am indragostit definitiv."
Rochia de mireasa, in realitate salvari, fusta si bluza a fost realizata din batist, cu flori conturate cu fir de canepa, completate cu ciucuri din matase si canepa, iar top-ul din dantela, matase si canepa.
Tema nuntii a fost completata de balerina Carmen Lupei, care a adus pe scena ritualul nuntii tribale, prin cupe de incent parfumat si purificator.
Atat tatuajele de pe maini si de pe picioare cat si machiajul pentru mireasa si balerina au fost realizate de Bogdana Bololoi.
Munca de creatie a Lizei Panait s-a transformat intr-un grandios spectacol multumita unei echipe ce a functionat la unison. De la producatorul Viorel Panait, regizorul George Calin, echipa Beauty Make Up Artistry si Bogdana, ce s-au intercut pe sine in a respecta intocmai influentele nomade, echipa de hair styling Helen Studio condusa de Elena Oseaca, ce a impletit maiastru parul manechinelor, Ana Parvan, ce a realizat special pentru aceasta colectie, incaltamintea, uneori din aceleasi material ca ale rochiilor, si pana la echipa ce a realizat scenotehnica condusa de Sica Gradisteanu si nu in ultimul rand responsabilul IT si imagine Alexandru Panait.
Fotograful oficial al evenimentului este Sorin Ionita Photography.
Am lasat special la urma contributia "hipnotica" a celor de la trupa Sensor impreuna cu Mara (voce), care au compus si interpretat live mai mult de o ora de muzica originala cu inflexiuni tribalece a tinut intreaga sala in ritmul Saharei. "Am fost onorati atunci cand Viorel Panait ne-a propus colaborarea" a declarat Paul Ilea, compozitorul si liderul trupei. Stiam ca ne admira muzica de ani de zile, dar aceasta tema m-a fascinate efectiv si pe mine. Rezultatul este ca, dupa ce ne-au cerut toti cei prezenti in sala coloana sonora "Touareg by Liza Panait", am decis sa scoatem un CD cu ea."