Senatorul Sorin Constantin Lazar a sustinut o DECLARATIE POLITICA, intitulata " Ziua Internationala a Scriitorilor", pe care o puteti citi in continuare.

Data de 3 martie este Ziua Internationala a Scriitorilor, recunoscuta la nivel mondial ca zi in care se omagiaza scriitorii si mai ales rolul acestora in dezvoltarea societatii.
Astfel, pe 3 martie ii celebram cu mare drag pe cei care, prin cartile si operele lor literare, ne ajuta sa ne transpunem in roluri diverse, in lumi indepartate, sa ne dezvoltam si sa vizitam locuri incredibile.
Sarbatorita inca din 1986, Ziua Mondiala a Scriitorilor este si un prilej excelent pentru promovarea prieteniei si a sprijinului intelectual intre scriitorii din toate colturile lumii.
Intr-o societate in care valorile superioare devin poate tot mai sterse, tot mai ignorate, a incerca sa indrepti ceva devine o datorie sfanta a oricarui om de buna credinta.
"Nu stiu daca am sa indrept lumea, dar daca n-as abate omenirea din calea raului decat atat cat abate un bob de nisip albia unui fluviu, si totusi datoria mea e limpede...precisa" - sunt ideile lui Gelu Ruscanu, personajul principal din drama lui Camil Petrescu, "Jocul ielelor".
Frumosul stimuleaza trairea spirituala si contribuie, prin aceasta, la desavarsirea omului. Reveland frumusetile lumii, precum si celelalte valori superioare - binele si adevarul, scriitorii ii invata pe oameni sa traiasca in armonie, iar aceasta inseamna pace, bucurie si fericire. In acelasi timp, arta sporeste omenia si dragostea dintre oameni.
Cu toate acestea, frumosul nu exista in sine, in mod abstract, ci numai concretizat intr-un peisaj, intr-un decor, intr-o opera de arta. Altfel spus, frumosul exista numai intr-un subiect care il recepteaza, intr-o constiinta capabila sa-l perceapa, sa-l inteleaga si sa se minuneze de el.
Aceasta presupune o anumita cultura a subiectului, care trebuie sa aiba un gust estetic, un simt al frumosului, o sensibilitate la frumos. Iar toate acestea se dobandesc si se cultiva prin educatie in familie, in scoala, societate.
De aceea este important sa promovam literatura si oamenii deosebiti care o fauresc.