Adevarul.ro informeaza: Andrei Plesu, Gabriel Liiceanu, Emil Hurezeanu si alte noua personalitati romanesti au participat la realizarea unui nou concept de calendar - "dialog intre generatii", lansat recent, prin care vorbesc tinerei generatii despre valoarea timpului din punct de vedere istoric, filozofic sau subiectiv. Calendarul costa 39 de lei, iar banii vor merge catre programele de sprijinire a elevilor supradotati.
Lucian Boia, Emil Brumaru, Catalina Buzoianu, Emil Hurezeanu, Silvia Kerim, Gabriel Liiceanu, Sorin Marculescu, Vintila Mihailescu, Ioana Parvulescu, Andrei Plesu, Elisabeta Polihroniade si Antoaneta Ralian sunt cele 12 personalitati ale societatii si culturii romanesti care au realizat calendarul, ce contine raspunsul fiecaruia dintre ei la intrebari esentiale legate de gestionarea timpului, de rostul zilelor si de ritmurile vietii.
Intitulat "Un calendar, o cale in dar", proiectul este initiativa comuna a Asociatiei Culturale Aedificatio si a companiei de PR si Public Affairs Links Associates, prin care se urmareste sprijinirea excelentei in educatie pentru copiii supradotati, promovata de Asociatia "Centrul Gifted Education", care sprijina copiii supradotati in drumul catre performanta.

500 de calendare de vanzare in librarii si online

Calendarul poate fi cumparat din librariile Carturesti, Bastilia si Humanitas, dar si online.
"Tirajul initial este de 500 de calendare, dar se vor suplimenta pe parcurs, fiindca cererea este mare. Un calendar costa 39 de lei si poate fi cumparat din librariile Carturesti, Bastilia si Humanitas si de pe site-ul giftbooks.ro. Banii ajung la Asociatia "Centrul Gifted Education", care ii sprijina pe copiii supradotati", au explicat reprezentantii Links Associates.
"Calendarul acesta este un dialog intre generatii. O generatie a valorilor consacrate, ajunsa la maturitate, ofera tinerei generatii propria perspectiva asupra timpului, a vitezelor diferite cu care acesta ne mana prin viata, a spaimelor si bucuriilor care il insotesc. Este in egala masura o invitatie la reflectie asupra propriei vieti si a caii de urmat pentru ca timpul dat fiecaruia sa nu fie un timp irosit", a spus Gabriel H. Decuble, presedintele Asociatiei Culturale Aedificatio, initiator al proiectului.