Legenda a cinematografiei, Christopher Lee a fost premiat de British Film Institute in cadrul Festivalului de Film de la Londra. Actorul de 91 de ani a primit trofeul de la Johhny Depp, care a spus despre Lee ca este idolul sau inca din copilarie.
"Este o onoare sa ma aflua aici si sa ofer acest premiu unui om extraordinat, intr-adevar un om maret. Sa lucrez alaturi de el a fost un vis devenit realitate, pe care l-am avut inca din copilarie. El este o comoara si un artist desavarsit. Te iubesc" a spus Depp, cu lacrimi in ochi, conform Hollywood Reporter.
Dupa ce a fost aplaudat la scena deschisa, minute-n sir, Christopher Lee i-a raspuns colegului sau mai tanar: "Johnny, nu stiu ce sa zic. Nu stiam ca vei fi aici. Este un moment foarte emotionant pentru mine, asa cum iti dai seama. Tu insemni foarte mult pentru mine si esti intr-adevar, un star".
Pentru publicul mai tanar, Lee este cunoscut din rolul vrajitorului malefic Saruman, din trilogia Stapanul Inelelor.
Actorul britanic a jucat de mai multe ori in tinerete rolul contelui Dracula, in numeroase productii cinematografice inspirate de acest personaj, dar si-a dobandit celebritatea gratie unor roluri precum cel al contelui Dooku din "Razboiul stelelor" si cel al maleficului Saruman din "Stapanul inelelor".
Nascut in 1922, in Londra, Christopher Lee a ajuns apreciat de fani pentru rolurile sale negative si vocea inconfundabila. Christopher Lee nu e doar un actor, este un militar decorat, muzician si regizor. Crescut de un soldat profesionist , Lee este decorat CBE al imperiului Britanic si a facut parte dintr-o echipa speciala de comando si din Royal Air Force in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial.
Actorul a recunoscut ca a fost agent secret alaturi de Ian Fleming, varul sau, in organizatia The Ministry of Ungentlemanly Warfare. Lee a fost pe langa prietenul autorului lui James Bond - Ian Fleming si sursa de inspiratie pentru celebrul erou. Fleming si l-a imaginat pe Christopher Lee in rolul agentului 007 in prima ecranizare a romanelor - Dr. No (1962). Lee l-a jucat pe Francisco Scaramanga - adversarul lui James Bond in The Man with the Golden Gun (1974).
La finalul razboiului Christopher Lee avea gradul de capitan: in aceasta perioada a luat lectii de actorie si a jucat in filme precum The Curse of Frankenstein (1957), Dracula (1958), The Mummy (1959) si The Hound of the Baskervilles (1959).
Desi joaca in filme de aproape o viata, a debutat in televiziune la 24 de ani, actorul nu da niciun semn ca ar fi obosit. Anul trecut a jucat in filmul premiat cu 5 Oscaruri - "Hugo", mai nou a lansat comedia horror "Dark Shadows" alaturi de Johnny Depp si la finalul anului revine in rolul lui Saruman "The Hobbit: The Desolation of Smaug, al doilea film al noii trilogii realizate de Peter Jackson.

Sursa: procinema.ro