Ceasornicarul Catalin Vardianu de la magazinul de pe Strada Academiei din Bucuresti ne-a spus recent care sunt cele mai cautate ceasuri.
"Cele mai cautate ceasuri sunt cele cronografe: cele care au secundare, care sunt si pentru cronometru! De exemplu, Tissot, Fossil, Festina. Oamenii apreciaza ceasurile de marca buna! Am la reparat acum pendule de 700 RON si ceasuri de masa la 100 RON, pendule rusesti: Iantar, Maiak si pendule nemtesti - Johans - sau elvetiene - Ankar", ne-a spus Catalin Vardianu.
"Cele mai la moda sunt ceasurile cu baterii sau cele mecanice automatic, de firme bune. La ceasuri de mana sunt cautate cele japoneze: Casio, Orient si cele elvetiene: Certina, Movado, Sector, Edox sau ceasuri de argint Diamond sau ceasuri din aur (carcasa si bratara din aur) Geneve", a mai spus Catalin Vardianu.
Una dintre vedetele de la noi pasionate de ceasuri este Rica Raducanu. Acesta are o colectie impresionanta de ceasuri japoneze si elvetiene. De cateva ori pe an, acesta vine la Catalin Vardianu pentru a-si repara ceasurile sau pentru a le schimba bateriile.