Muzeul National de Geologie sarbatoreste pe 18 mai 2013 in intervalul orar 10.00-23.00, Ziua Internationala a Muzeelor si Noaptea Europeana a Muzeelor. Pe parcursul acestor ore, vizitatorii vor avea acces gratuit in muzeu.
Evenimentul este impartit in doua sectiuni:
O zi intr-un muzeu ca o carte!
Ziua debuteaza cu atelierul pentru copii "File din preistorie". Dedicat copiilor pasionati de lumea preistorica, atelierul va fi organizat in două serii, incepand cu orele 11.00 si 13.00. Accesul este gratuit pentru maxim 20 de copii in grupa, pe baza de inscriere telefonica (021.2128952 int.123), on limita locurilor disponibile. Partenerul, Editura CD Press, prin revistele Terra, Doxi si Pipo va oferi participantilor la atelier si nu numai, reviste educationale.
Partenerul Just Smile, va oferi participantilor la evenimentul O zi intr-un muzeu ca o carte, vouchere gratuite constand in servicii stomatologice de inalta calitate. Totodata Just Smile va organiza si o tombola, unde se pot castiga prin tragere la sorti 10 seturi complete constand in produse de igiena dentara pentru copii.
In intervalul orar 10.00 -17.30, in curtea muzeului se va desfasura expozitia cu vanzare de cristale si pietre pretioase.
O noapte intr-un muzeu ca o carte!
Intre orele 19.00-23.00 (ultima intrare), Muzeul National de Geologie se deschide pentru editia din 2013 a evenimentului Noaptea Europeana a Muzeelor, cu vizitarea tuturor expozitiilor permenente.
Pe langa aceasta, vizitatorii vor fi intampinati cu expozitia temporara de sculptura in piatra "Mari Adormite- pietre, fosile, arta". Mircea Tocaci, artist plastic, alaturi de Muzeul National de Geologie, propune o fabuloasa incursiune in depozitele marine de varsta cretacica de pe Valea Teleajenului. Cele 40 de piese expuse au forme din cele mai originale, in acestea regăsindu-se vestigii din ere preistorice. Expoziția va putea fi vizitata pana pe 26 mai.
In holul principal al muzeului va fi prezentat exponatul "Laurophyllum- megafosila de dafin". Descoperita in rocile sedimentare Miocene din nordul Olteniei, aceasta frunza este o ramasita dintr-un arbore de inaltime mica ai carui corespondenti actuali vegeteaza numai intr-un climat cald si umed, diferit de cel al tarii noastre. Cu cei aproape 20 de centimetri lungime si 9 centimetri latime aceasta fosila de planta intra in clasa celor mai mari frunze similare găsite vreodata in lume pentru Familia Lauraceae (familia laurului).
Pe langa acestea, muzeul gazduieste in Noaptea Europeana a Muzeelor si expozitiile "Varietati de cuart brazilian" si "Obiecte deosebite intrate in patrimoniul MNG"
Parteneri: Ministerul Educatiei Nationale, Editura CD Press, Clinica Just Smile, Editura Elixir Press
Parteneri media : Radio Romania, Radio Romania Cultural, Doxi, Terra, Pipo, Tv City, e-stiri.ro, Itsy Bitsy, onlinegalery.ro, copilul.ro, calificativ.ro, gradinite.com, calendar de evenimente.ro, port.ro, Smart FM, bucuresteni.ro, sapte seri, calificativ.ro