Pe Strada Academiei din Bucuresti este un ceasornicar, Catalin Vardianu, devenit deja celebru pentru ca repara orice model de ceas. Chiar si vedetele de la noi apeleaza la el!
"Am reparat multe ceasuri valoroase in ultima perioada: Zenit, Hublot, TAG Heuer (elvetian), Doxa, Seikko, Rolex si Swatch. Meseria de ceasornicar e o meserie care necesita foarte multa atentie si rabdare. Acum, se poate lua licenta in meseria de ceasornicar", ne-a spus Catalin Vardianu.
In ultima vreme, am primit la reparat ceasuri elvetiene - mecanice si cu baterii de la firmele: Rado, Doxa, Edox, Longines, Glashutte, Omax si Tissot, dar si de la firme japoneze precum: Seiko, Orient, Citizen si Rikoh. Cel care prezinta presa dimineata, la postul Prima TV, a venit la mine de doua ori cu ceasuri japoneze, pentru a le schimba geamul", ne-a spus Catalin Vardianu.
"Meseria de ceasornicar e pe cale de disparitie! S-au imputinat ceasornicarii la noi in tara!", mai spune Catalin.
De cinci ani acesta lucreaza la S.C. Androx - Art S.R.L. In cariera sa, a reparat ceasuri pentru vedete! Printre vedetele carora le-a reparat ceasurile se numara si: creatorul de moda Catalin Botezatu, Amalia Enache, actorii George Motoi, Mircea Albulescu, Catalina Mustata, Florin Zamfirescu, Sebastian Papaiani, dar si Rica Raducanu, soprana Felicia Filip, Cristian Brancu si Cove.