Prima editie a On Air Music Awards a avut loc pe 15 aprilie, la Teatrul National din Bucuresti. Artisti, vedete TV, profesionisti din industria muzicala au defilat pe covorul rosu. 20 de statuete trofeu si-au gasit calea catre unii dintre cei mai apreciati artisti, compozitori, textieri, regizori si manageri cu realizari remarcabile in anul 2012 sau in intreaga cariera.
Seara a inceput odata cu sosirea primilor invitati pe covorul rosu, in jur de ora 19:00. DJ Wanda le-a fost gazda si a schimbat cateva cuvinte cu fiecare.
Foaierul Teatrului National a devenit in scurt timp neincapator iar invitatii On Air Music Awards s-au bucurat sa se revada, sa schimbe impresii, sa se felicite reciproc pentru noinalizari si nu in ultimul rand sa dea interviuri reprezentantilor presei care au fost prezenti in numar mare la eveniment.
MC-ul Galei a fost Vali Barbulescu care a intrat foarte bine in pielea unui personaj inspirat direct din "Nasul": "Sunt gata sa va fac o oferta pe care nu o puteti refuza: ne-am adunat astazi la On Air Music Awards toti capii din muzica romaneasca, pentru a termina cu razboaiele."
Show-ul a inceput in forta cu Vita de Vie care a deschis seria mini recitalurilor continuata de Alina Manole, Grasu XXL, Corina, What’s Up si Andra, Trio Zamfirescu, Adina Raducan, Vunk, Lala Band si Electric Fence.
"Pentru ca am avut atatea celebritati nominalizate, ne-am gandit ca in planul momentelor artistice sustinute pe scena Galei sa facem si cateva propuneri - Adina Raducan, o voce speciala ce va deveni, cu siguranta, o candidata sigura la categoria Cea Mai Buna Voce Feminina si Trio Zamfirescu - un spectaculos trio de chitara clasica" au explicat organizatorii.


Iata si castigatorii desemnati de juriul primei editii a On Air Music Awards:

CEL MAI BUN POP-ROCK
Castigator: CAT DE DEPARTE - HOLOGRAF
CEL MAI BUN DANCE
Castigator: K-BOOM - CRBL feat. HELEN
CEL MAI BUN HIP-HOP
Castigator: SOPHIE - MAXIMILIAN
CEL MAI BUN ROCK ALTERNATIV
Castigator: SPNZRTR - ROBIN AND THE BACKSTABBERS
CEL MAI BUN VIDEOCLIP
Castigator: SMILEY - DEAD MAN WALKING
Regia: BARNA NEMETHI & VLAD FENESAN
CEA MAI BUNA VOCE FEMININA
Castigator: LOREDANA
CEA MAI BUNA VOCE MASCULINA
Castigator: DAN BITTMAN
CEL MAI BUN LIVE
Castigator: LOREDANA
CEL MAI BUN AMBASADOR MUZICAL
Castigator: INNA
CEL MAI BUN TEXT IN LIMBA ROMANA
Castigator: PRINTRE LUPI - ZOIA ALECU
CEL MAI BUN FOLK
Castigator: NALUCA - POESIS
CEL MAI BUN DEBUT
Castigator: K LA METEO - WHAT’S UP feat ANDRA
PROMOTERUL ANULUI
Castigator: EMAGIC
CEL MAI BUN COMPOZITOR
Castigator: MARIUS MOGA pentru piesele: K-Boom (interpret: CRBL feat. Helen); K la meteo (interpret: What‘s Up feat. Andra); Electronic Symphony (interpret: Luke, Demoga feat. Liviu Teodorescu); Petre (interpret: CRBL feat. Adda)
Dintr-o eroare, la categoria Cel Mai Bun Videoclip a fost anuntat titlul "Cai verzi pe pereti", insa castigatorul este de fapt "Dead Man Walking".
Voturile juriului au fost centralizate de Deloitte Romania, toti membrii juriului trimitandu-si optiunile direct catre aceasta companie.
Internetul este o cale de promovare din ce in ce mai semnificativa pentru orice artist, asa ca On Air Music Awards a decernat doua premii pe baza rezultatelor obtinute pe internet.
Premiul pentru CEL MAI CAUTAT ARTIST PE GOOGLE, incadrat in genurile care au fost subiectul On Air Music Awards (pop rock, dance, hip-hop, rock alternativ, folk) a revenit grupului Lala Band.
Premiul pentru CEL MAI VIZUALIZAT VIDEOCLIP PE YOUTUBE a fost acordat productiei "Cai verzi pe pereti" regizata de Iulian Moga pentru piesa cu acelasi nume interpretata de Smiley, Alex Velea si Don Baxter.
Ambele premii au fost decernate pe baza datelor furnizate de Google Romania.
Premiul CASA DE PRODUCTIE A ANULUI a mers anul acesta catre CAT MUSIC, pentru cele 37 de productii difuzate pe radio in anul 2012 conform topului publicat de o cunoscuta companie de monitorizare a difuzarilor radio. CAT MUSIC si-a adjudecat pentru anul 2012 si jumatate din top 10 cele mai difuzate piese conform aceluiasi clasament.
Un PREMIU SPECIAL a fost acordat proiectului LALA BAND si a creatoarei acestuia - doamna RUXANDRA ION - pentru atentia in alegera repertoriului, promovarea muzicii live (Lala Band canta live, cu trupa in concertele lor) si de calitate.
PREMIUL PENTRU INTREAGA CARIERA a fost acordat, spre surprinderea tuturor, nu unui artist ci unui manager artistic. Domnul AUREL MITRAN a primit acest premiu remarcand cu umor "sunt in aceasta industrie de pe vremea cand Marea Moarta nu era nici macar bolnava". De numele lui Aurel Mitran se leaga artisti ca Nicu Alifantis, Alexandru Andries, Laura Stoica, Iris, Compact sau Holograf.
"Un manager adevarat, care sa inteleaga pe deplin artistul cu care lucreaza, sa fie capabil sa scoata tot ce este mai bun din acesta si sa-l propulseze cat mai sus posibil este greu de gasit, in general. Noi credem ca Domnul Aurel Mitran este unul dintre acestia si stim ca multi dintre actualii manageri au invatat mult de la Domnia Sa", a tinut sa precizeze Zoli Toth.
Trofeul ARTISTUL ANULUI, asa cum a fost anuntat, s-a votat in timpul Galei. Anuntarea castigatorilor a luat prin surprindere pe toti cei prezenti. Dupa cateva momente de suspans, create de blocarea softului de votare, Zoli Toth unul dintre organizatorii On Air Music Awards, i-a anuntat pe castigatori: ROBIN AND THE BACKSTABBERS. Trupa de rock alternativ a plecat acasa cu BUZZ, trofeul unicat creat de sculptorul iesean Alin Neacsu. La urmatoarea editie a On Air Music Awards, Robin And The Backstabbers vor da mai departe trofeul catre urmatorul castigator.
Premiile au fost inmanate de numeroase personalitati: artisti si vedete TV precum si reprezentanti ai sponsorilor si organizatorilor dintre care enumaram: Andreea Marin, Virgil Iantu, Iulia Vantur, Adrian Despot, Gabriel Cotabita, Marius Moga, Elena Gheorghe, Cristian Gretcu (Divertis), Iuliana Tudor (TVR), Nicu Alifantis, Catalin Maruta, Maria Radu, Miki, Cristina Cioran (Kanal D), Paula Chirila (Kanal D), George Zafiu (Europa FM), Andi Moisescu, Adina Buzatu, Hi-Q, Mandinga, Mihaela Calinoiu (Story), Razvan Simion (Antena 1), Anamaria Gavrila (Deloitte), Ivan Patzaichin, Dragos Chiscoci (Emagic), Jean Valvis (Aqua Carpatica), Giovana Soare (Apa Nova Romania).
ON AIR MUSIC AWARDS este un proiect Star Management, companie condusa de Anca Lupes si Zoli Toth, care isi propune sa premieze elita din industria muzicala romaneasca.
Aceasta prima editie a ON AIR MUSIC AWARDS a fost sustinuta de AQUA CARPATICA, APA NOVA BUCURESTI, ASUS, FIVE’S, TRENDS BY ADINA BUZATU, HOTEL INTERCONTINENTAL, DELOITTE ROMANIA, TRUE ENERGY, SHELTER SECURITY, 4 POINTS, LEXUS, GALA PR, MEDIA IMAGE, MIRELA VESCAN MAKE-UP ACADEMY, DEEA BUZDUGAN.