Ideea lui Alexandru Ciucu de a oferi servicii de croitorie doamnelor a venit in momentul in care sotiile clientilor lui Alexandru Ciucu au solicitat costume pe comanda cu croiuri si influente masculine.
Femeile de succes, cele care ocupa functii de conducere, dar si femeile care activeaza in domeniu afacerilor au nevoie de tinute elegante si austere, prin care sa transmita intotdeauna un mesaj conform cu actiunile lor. Fie ca adopta un stil monoton precum cel al Angelei Merkel sau se inspira din rafinamentul studiat al frantuzoaicei Christine Lagarde, vestimentatia femeilor puternice graviteaza in jurul costumului. Despre asta este vorba si in noua colectie a lui Alexandru Ciucu.
Inspirat de personalitatea fascinanta a lui Coco Chanel, care a inovat moda creand costumul feminin cu cateva decenii in urma, Alexandru Ciucu propune doamnelor cateva modele de costume clasice reinterpretate intr-o varianta moderna, sofisticata, cu detalii extrem de feminine.
Pentru linia business, atat pentru colectia masculina, cat si pentru cea de dama, cromatica este foarte riguroasa: tonuri de gri perlat - uni sau in dungi - si bleumarin, de la inchis pana la albastru. Pentru costumele de ceremonie paleta cromatica se extinde de la negru si bleumarin inchis, spre bordeaux si maro venghe.
In ceea ce priveste tesaturile, Alexandru lucreaza cu furnizori italieni renumiti, iar materialele pentru costumele business sunt dintre cele mai fine: de la lana australiana S’140 in amestec cu mohair, pana la casmir si tesaturi vopsite in praf de jad. Matasea, mohairul si lana cu matase sunt preferate pentru gama de ceremonie.
Colectia "Lady vs Gentleman 2013" va fi prezentata marti, 26 februarie, in cadrul unui eveniment ce va avea loc la Athenee Palace Hilton.
Pentru noua colectie s-a lucrat foarte mult, pana in cele mai mici detalii. Executia fiecarui costum dureaza intre 4 si 6 saptamani, din momentul in care se iau masurile, pana cand costumul ajunge in varianta finala.
Sursa: www.mauvert.com