DeCeNews ' Teatrul Metropolis aniversează cinci ani de activitate si lanseaza Ziarul Metropolis
Teatrul Metropolis a implinit cinci ani de activitate, aniversare care nu ar fi putut fi celebrata fara ajutorul spectatorilor, regizorilor, actorilor, intregii echipe care il ghideaza. Pentru cele 100 de spectacole, cei 500 de artisti care au evoluat pe scena institutiei culturale si pentru cele 1500 de reprezentatii, Teatrul Metropolis le multumeste tuturor pentru fidelitate, incredere, sustinere si anunta lansarea publicatiei online Ziarul Metropolis, o platforma de promovare a evenimentelor culturale.
La implinirea a cinci ani de activitate ai Teatrului Metropolis, managerul George Ivascu a apreciat: "Am atins cinci ani impreuna. Cinci ani de teatru, cinci ani de intalniri, cinci ani plini de bucuria pe care actul teatral o sadeste adanc in sufletul oamenilor. Sunt ani in care am invatat cu totii ce inseamna sa dam viata unui teatru, sa-l crestem, sa-l iubim si sa credem in el asa cum credem in noi insine. Teatrul este poezia desprinsa din carte, devenita omeneasca. Iar pentru ca minunea sa se infaptuiasca e nevoie ca sala sa fie locuita. Locuitorii salilor de spectacol sunt cei carora le multumim pentru viata. Ei fiinteaza teatrul iar in absenta lor acesta ar fi doar o sala goala".
Teatrul Metropolis aniverseaza cei cinci ani de existenta prin lansarea ZIARUL METROPOLIS oferind astfel publicului dar si celorlalte institutii de cultura o perspectiva asupra fenomenului cultural din Romania si nu numai, informeaza un comunicat al institutiei culturale.
"ZIARUL METROPOLIS se doreste a fi o platforma de promovare si mediatizare a evenimentelor culturale nationale, nascuta din nevoia de a se adresa unui segment cat mai mare de public, nu doar din Bucuresti ci si din tara, si de a promova informatii folosindu-ne de resursele pe care ni le ofera internetul. De astazi, va invitam sa vizitati site-ul nostru http://teatrulmetropolis.us4.list-manage2.com/track/click?u=3cd51b9f47781fd28e871b04e&id=6c6fb8ff7f&e=2fb999ef87 pentru a fi la curent cu cele mai noi stiri culturale".
Remarcandu-se ca unicul teatrul de proiecte din Capitala, pe afisele caruia figureaza nume ale celor mai importanti actori romani, dar si nume ale unor tinere sperante, Teatrul Metropolis a demonstrat nu doar capacitatea de a impune pe piata o institutie de cultura, ci si necesitatea existentei sale.
Teatrul Metropolis a castigat recunoasterea publicului datorita proiectelor sale. Aici au montat regizori celebri precum: Radu Beligan, David Esrig, Aureliu Manea, Alexandru Tocilescu, Olga Tudorache, Catalina Buzoianu, Sanda Manu, Alice Barb, Victor Ioan Frunza, Tompa Gabor, Laszo Bocsardi, Mihai Maniutiu, Gelu Colceag, Horatiu Malaele, Dragos Galgotiu, Felix Alexa, iar prin turneele realizate sau prin invitatiile de a participa la festivaluri si-a castigat notorietatea in intreaga tara si chiar in diaspora.
In cei cinci ani de activitate, Teatrul Metropolis a cultivat programe dedicate atat publicului cat si artistilor, precum: "Excelenta in teatru", "Cultura si Educatie prin teatru", "Tineri creatori", programe sociale
Un loc aparte in activitatea teatrului il ocupa "Aleea Celebritatilor (Walk of Fame)", un proiect initiat de Teatrul Metropolis in colaborare cu Primaria Municipiului Bucuresti si centrul comercial Cocor, care are menirea de a omagia mari artisti ai scenei romanesti pentru intreaga cariera.