- Ce este reflexoterapia?
- Reflexoterapia este o metoda holistica de tratament care vizeaza imbunatatirea circulatiei la nivelul intregului organism si ajuta la ameliorarea si chiar tratarea afectiunilor in general. Trateaza afectiuni respiratorii, neurologice, neuro-vegetative, digestive, urinare, genitale, hormonale, simptome din afectarea bolilor cu conotatie psihiatrica: nevroze, depresii, insomnii. Reflexoterapia este o metoda de tratament care poate fi folosita de orice om care vrea sa dobandeasca o stare de bine, de armonie si nu are contraindicatii. Se poate practica la copii, la persoane cu boli grave - le stimuleaza forta vitala si ajuta in schema, in procesul de tratament pe care le-ar urma pacientul, ca o terapie complementara.
- Cum trebuie sa fie facute sedintele de reflexoterapie?
- E bine ca sedintele de reflexoterapie sa fie facute intr-un cabinet cu personal specializat.
- Exista contraindicatii in relfexoterapie?
- Nu exista contraindicatii! E bine sa se faca cu grija in timpul infectiilor sau chiar deloc. Poate fi facuta la modul in care sa ajute in procesul de localizare, dar daca este o infectie generalizata, adica o furunculoza, o afectare mai extinsa infectioasa e bine sa nu se faca.
- Persoanele care au cancer pot sa apeleze la reflexoterapie?
- Da, intr-un cabinet specializat, pentru ca reflexoterapia il ajuta in obtinerea starii de bine, de incredere intr-o metoda de tratament. Reflexoterapia nu face rau nimanui, pentru ca se executa la nivelul membrelor inferioare si ajuta la stimularea circulatiei si inervatiei, deci imbunatateste afluenta de celule imunitare spre zona afectata, deci ajuta in lupta organismului cu o boala.
- Uneori apar si efecte secundare dupa primele sedinte de tratament prin reflexoterapie.
- Da, unele persoane care sunt mai reactive, care nu au facut detoxifieri demult pot avea reactii precum: intrensificarea tranzitului intestinal sau urinari mai frecvente, transpiratii mai abundente sau urat mirositoare, dureri de cap, accentuarea unor simptome pentru care s-au prezentat pacientii la medic, stare de greata, de varsaturi chiar, acnee, eliminari cutanate.
- Cand este bine sa fcaem reflexoterapie?
- Eu nu fac reflexoterapie la persoanele insarcinate decat dupa a cincea luna de sarcina. Nu mai practic reflexoterapie cand sunt persoane care au rani, eczeme la nivelul picioarelor. Nu lucrez pe leziuni si nu e bine sa se lucreze pe leziuni!
- Dati exemple de pacienti tratati si vindecati prin reflexoterapie.
- Am tratat multi pacienti cu diverse afectiuni. Am tratat migrene, depresii, insomnii, cancere (in mod complementar in paralel cu alopatia), afectiuni respiratorii, scaderi imunitare (de exemplu, copilasi care racesc frecvent, care au sinuzite), afectiuni digestive, tulburari de tranzit intestinal, afectiuni renale, infertilitate si la barbati si la femei, insuficienta circulatorie. Am la tratament si un copil de 6 luni, care vine o data pe saptamana.
- Cazurile de infertilitate au fost tratate numai prin reflexoterapie?
- Am avut cazuri de infertilitate tratate numai prin reflexoterapie. Nu terminasem cursul de homeopatie si nu prescriam homeopate si mergeam numai pe reflexoterapie si pe ceaiuri de coada soricelului si napraznic. Dupa 6 luni de tratament, au facut copii. Am avut un caz care pierdea sarcinile si la un moment dat producea niste mole (fara embrioni) si au remis, dupa care a ramas insarcinata. Acum are 2 baieti!
- Reflexoterapia este o cale de vindecare pentru sanatatea noastra?
- Da!
- Se poate apela la reflexoterapie si preventiv?
- Da, sigur ca da. E bine sa se faca si daca omul e perfect sanatos.
- Au inceput sa apeleze romanii la medicina homeopata?
- Da, au inceput sa apeleze la medicina homeopata. S-a deschis si mediatizarea metodelor de tratament, dar s-ar putea face si mai mult. Ar trebui sa fie facute cunoscute cazurile rezolvate prin medicina homeopata, astfel ca lumea sa apeleze la aceste metode.
- La ce alte proceduri ar putea romanii sa apeleze la Centrul de Sanatate Medireflex?
- La homeopatie, masaj Shiatsu, acupunctura, masaj general terapeutic.
- Cum e bine sa le combinam? De exemplu, cu ce putem combina reflexoterapia?
- Cu orice! Reflexoterapia poate fi combinata foarte bine cu masaj Shiatsu, cu acupunctura, cu homeopatie, cu masaj terapeutic.
- Conteaza si gandirea pozitiva in tratarea unei boli?
- Conteaza cel mai mult! Eu as pune pe primul loc gandirea pozitiva, pentru ca este modul omului de a porni la lupta. Daca o armata porneste dinainte cu ideea ca nu va castiga batalia e posibil sa o piarda. Daca o aramata porneste la lupta cu ideea ca va castiga batalia are sanse mari de reusita. Omul trebuie sa fie motivat sa scape de boala. Foarte multa lumea cocheteaza cu boala, mai ales in bolile cornice. Am avut si pacient cu HIV, care s-a facut bine! Dar acesti oameni au pornit cu ideea ca se vor face bine si atunci organismul isi gaseste si resursele de a se face bine. Prin gandirea negativa sunt produsi factori de franare a imunitatii, cum spunea si prof. Dumitru Constantin.
- Le dati pacientilor dvs. si anumite carti pe care sa le citeasca, in acest sens?
- Da, le dau pacientilor mei sa citeasca: "Puterea extraordinara a subconstientului uman", "Secretul", "Puterea", in general le mai recomand si carti religioase: "Terapeutica bolilor spirituale", "Reintoarcere la sacru". Gandirea pozitiva e cea mai importanta: medical reuseste sa-i dea mai usor o schema de tratament.
- Ati avut si persoane neincrezatoare?
- Da, am avut! Cu ei lucram mai greu.
- Cum putem avea o stare de bine?
- In primul rand, gandirea pozitiva! In al doilea rand, sa facem si lucruri care ne plac si care ne "hranesc". Seara, cand ne culcam, sa ne gandim daca in ziua respectiva ne-am "hranit" spiritual, mental, emotional si fizic. Nu in ultimul rand trebuie sa ne percepem ca facand parte din Tot, avand Universul in noi, ca si cand noi iubim absolut tot ceea ce ne inconjoara. Sa ne hranim de tot ce este in jur, sa iubim tot ce este in jur, sa fim multumiti de ce facem in fiecare clipa si sa traim clipa.
- Cred ca lucrurile acestea despre care vorbiti sunt foarte greu de realizat, nu-i asa?
- Nu sunt atat de greu de realizat, dar omul tinde intotdeauna sa faca lucrurile care ii creeaza o anumita stare mai mult de rau decat de bine si nu inteleg de ce. Daca Dumnezeu ar fi lasat ca noi sa traim din rau, ne-ar fi dat mult mai multi ani in plus si am fi vazut satisfactia raului pe care il traim. Dar, eu cred ca omul e facut sa fie fericit si sa creeze asemenea lui Dumnezeu. Un om fericit are o imunitate foarte buna, iar celulele, tesuturile si organele functioneaza in parametri maximi. Nu e bine sa ne uitam la calea altuia, pentru ca pierdem din vedere ce avem noi de infaptuit, dar sa ne bucuram pentru reusita celuilalt.
- Cum sa facem sa ne fie bine pe toate planurile?
- Sa fim in armonie cu noi si cu cei din jur.
- Ati spus ca Romania sta sub semnul bolii cancer.
- Nu am spus ca Romania sta sub semnul bolii cancer, ci ca toate lucrurile negative care ni se intampla si care sunt amplificate de diferite surse scad vibratia. Sistemul imunitar este perturbat, vibratia scade si organismul nu mai poate face fata in aparare. Romanii sunt tinuti sub un stres maxim si acest lucru combinat cu supresii, pe emotii (emotional, meterial, mental), cu o alimentatie aiurea duce la cancer. Cancerul inseamna dezordine si apare pe un sistem dezordonat, nu apare pe ceva care este riguros si care are stare de alerta. Cancerul apare pe un organism care este ca o cetate care nu mai are turnurile de aparare, nu mai are gardienii pusi ca sa vada in zare ce navaliri sunt. Totul e tinut ca o suprimare de instincte si de lupta, deci starea de vigilenta a organismului este foarte afectata. Orice ne trezeste vigilenta este benefic.
- De ce persoanele care urmeaza sa faca un cancer nu se mai imbolnavesc in perioada premonitorie a cancerului?
- Aceste persoane nu racesc cu o perioada mare de timp inainte de a face cancerul, deoarece celulele tumorale au capacitatea de a produce niste produsi inhibitori pentru celulele imunitare din organism, ca si cum ar trimite niste semnalizari care le scade vigilenta celulelor imunitare din organism. Atunci aceste persoane nu mai sunt receptive nici la virusi si nici la bacterii. De aceea, eu sunt bucuroasa cand o persoana care a avut cancer face o afectare acuta: o afectiune respiratorie sau o furunculoza. Este bine, pentru ca inseamna ca organismul imunitar a inceput sa lupte si sa produca celule imunitare. Nu inseamna ca sistemul imunitar este scazut, ci ca are resurse sa lupte si ca intra in rezonanta cu boli cu vibratie mai inalta. Exista medicina Hado, la japonezi, care trateaza prin emiterea unor unde sonore de aceeasi lungime de unda dar de sens contrar bolii respective. Fiecare avem voci diferite si un pacient cu o anumita afectiune interna este pus sa vorbeasca si i se stabileste frecventa de vibratie a vocii. Pe baza sintetizatorului de voce se emite un sunet care este de sens contrar cu unda emisa de voce si se trateaza astfel boala prin sunet.