Dalma vrea inapoi la iubitul ei sau cel putin asa suna ultimul vers din textul piesei "Song For Him" cu care Dalma incearca sa castige Finala Eurovision 2011.
La a III-a participare consecutiva, pentru Dalma deja agitatia pregatirilor pentru concurs este un lucru obisnuit.
Desi nu a adus nici un trofeu sau diploma in Romania, vara acesta Dalma a reusit sa ajunga acolo unde niciun artist roman nu a fost: ultimii 100 de concurenti in bootcamp-ul concursului X-Factor din Londra. Selectia s-a desfasurat pe parcursul a 7 luni de probe unde s-au inscris pesre 250.000 de concurenti din U.K. si din alte tari.
Week-end-ul acesta, Dalma s-a aflat in platourile TVR pentru a filma clipul de prezentare a melodiei inscrisa in concursul Eurovizion 2011.
Cum ne-am obisnuit deja, Dalma vine si de data aceasta cu ceva nou, un stil de abordare diferit si cu o piesa scrisa special pentru ea de catre Liviu Elekes.
Textul piesei si proiectia video de pe ecranul din fundal apartin Roxanei Elekes, sotia compozitorului ( Roxana si Liviu s-au casatorit acum 3 luni ).
Dalma a sosit la filmari pregatita sa-i dea gata pe cei din platou, a abordat un stil retro, simplu, care i se potriveste foarte bine.
Piesa este ritmata, se adreseaza direct ascultatorului, de nota optimism si o introspectie a sentimentelor ce traiesc in sufletul unei femei care se afla in pragul unei decizii majore, aceea de a se casatori.
Mai multe despre Eurovision, "Song For Him" si buchetul de mireasa de la finalul clipului ne povesteste Dalma:

- Ce te-a determinat sa participi si anul acesta la Eurovision?
- Dalma: Pe scurt, piesa. Initial nu am vrut sa mai concurez la Eurovision. M-au sunat mai multi compozitori si i-am refuzat. Cand a luat Liviu Elekes legatura cu mine si mi-a zis ca mi-a scris o piesa pe vocea mea, m-am gandit ca merita macar sa o ascult. Ne-am intalnit la studio, am ascultat proiectul si mi-a placut foarte mult, am inregistrat vocea in aceeasi seara. Doua zile mai tarziu am depus plicul la TVR si acum suntem in finala.
- Ce parere ai despre faptul ca finala are loc de Revelion?
- Dalma: Cred ca mai multi artisti de valoare ar fi participat daca se tinea in alta zi. Am renuntat la cateva concerte ca sa pot sa fiu la TVR in noaptea de Revelion. Eu fac muzica atat din pasiune cat si pentru bani. Uneori trebuie sa alegi dintre cele doua si ceea ce alegi te defineste mai departe. Nu stiu de ce TVR a ales Revelionul, cred ca telespectatorii vor fi ocupati cu altceva...
- Despre ce vorba in "Song For Him"? Crezi ca poti sa castigi selectia cu piesa aceasta?
- Dalma: In primul rand, "Song For Him" este o poveste universala, nu pentru un "el" anume. Este pentru toti cei care iubesc sincer si sunt iubiti. Este o poveste de dragoste exprimata direct, sentimentele nu sunt ascunse. Atat din felul in care cant cat si din versuri puteti vedea ca personajul feminin din poveste nu-si ascunde nici o clipa trairile. Exista intotdeauna o nesiguranta in dragoste, mai ales inaintea unui moment important din viata cum este casatoria. Ca viitoare mireasa, te intrebi, cred, macar o secunda, daca el este cel potrivit. Cred ca melodia aceasta ii va ajuta pe cei in cumpana sa treaca peste momentele de indoiala si sa paseasca in viata impreuna fara sentimente ascunse. "Song For Him" pune cartile pe fata in relatia dintre ea si el.
- Daca pot sa castig?... Nu castigul cu orice pret este scopul meu. Vreau doar sa spun oamenilor ceva sincer, frumos, care sa ramana cu ei. Daca vom castiga, atat eu ca solista cat si Liviu si Roxana ca si compozitor si textier, vom reusi sa transmitem acest mesaj la mult mai multa lume, si pentru asta merita sa ma lupt. La fel cum in videoclip eu am prins buchetul aruncat de personajul din film, sper ca si publicul sa "prinda" ceea ce le cant, cu toata dragostea si pasiunea mea pentru muzica.
- Ce alte piese din concurs ti-au atras atentia? Te intimideaza Directia 5 sau vre-un alt concurent?
Dalma: Prefer sa nu comentez acum despre celelalte piese, sunt sigura ca si ei, ca si mine, cred ca melodia lor este cea mai potrivita. Nu ma influenteaza ceilalti concurenti, ba chiar ma motiveaza daca sunt artisti renumiti si solisti puternici. Am cantat pe multe scene mari si de exemplu chiar la Londra in concursul X-Factor, am trecut de multi concurenti foarte valorosi, pe care ii urmareau milioane de oameni. Daca juriul si publicul se axeaza pe voce si pe compozitie cred ca am sanse in fata oricui.
- Ce show ai pregatit pentru finala?
- Dalma: Sa va zic? Sa nu va zic... Ramane o surpriza. Lucram acum la detalii si asteptam sa vedem ce ne pune la dispozitie TVR ca si spatiu, aspecte tehnice. Cu siguranta vom incerca sa ofertam un pachet complet, piesa, voce, show. Toate sunt desprinse dintr-o poveste de dragoste, exprimata simplu, direct si fara a se rosti acest cuvant.
- Se simte un stil retro atat in "sound"-ul piesei, cat si in imagine ta din videoclip. Te va reprezinta acest stil?
- Dalma: Am rafinat cumva ceea ce am inceput cu melodia si clipul "Love Me Sweet", realizat in colaborare cu Vega Band. De data aceasta mai simplu, mai direct. Cred ca stilul retro mi se potriveste fiindca am un timbu vocal anume, care aduce putin cu vocile din trecut. Sunetul din "Song For Him" a fost procesat cu instrumente din acea perioada, orchestratia este si ea gandita in aceeasi directie. Cred ca de multa vreme "simt" acest stil ca fiind foarte aproape de sufletul meu. Este un gen de muzica amplu, cuprinde cateva decade intregi de muzica dar cred ca cel mai mult este caracterizat de sinceritatea cu care artistii cantau pe scena in acele vremuri.