Silvia Dumitrescu a lansat recent "Best Of Silvia Dumitrescu", aparut la casa de discuri Ovo Music.
Crede in Dumnezeu si are o familie frumoasa: sotul sau, compozitorul Florin Ochescu, si fiul ei, Iulian, i-au fost mereu alaturi. A facut mereu nota discordanta prin tinuta sa vestimentara, dar si prin loo-ul sau.

- De ce crezi ca nu mai e difuzata muzica de calitate la radio si televiziuni decat putin?
- Nu inseamna ca generatia noastra reprezinta in totalitate muzica de calitate, dar 80% da. Oamenii trebuie sa-si aleaga muzica care le place. Nu e drept sa difuzezi muzica pentru o anumita categorie de public, adresata celor care au intre 13 - 20 de ani. Poate ca si ei sunt privati de muzica noastra. Ma intalnesc cu tineri care nu stiu despre muzica mea, dar care poate si-ar dori sa afle. Mi s-a parut ca exista o marginalizare a noastra.
- Cand ai observat acest lucru, ca generatia ta e marginalizata?
- De cand a murit Laura Stoica am observat acest lucru. Nu e la locul ei isteria televiziunilor dupa ce un om moare. De ce toate trupele din afara au succes si nu sunt demodate, desi au ajuns la 50 de ani sau chiar mai mult? De exemplu, componentii formatiilor Aerosmith si AC/DC sau Eric Clapton. Si de tinuta lor vestimentara nu se leaga nimeni! Sunt acceptati ca artisti, lumea ii doreste si ii place asa cum sunt. Nici eu nu primesc lectii de la niciun designer si trebuie sa se imbrace conform stilului sau. Am fost nonconformista si pe vremea lui Ceausescu! Tin inca o data sa fac nota discordanta.
- Ce faci ca fiul tau sa ajunga un mare pianist?
- Fiul meu, Iulian Ochescu, are grija de propriul sau destin, are 17 ani si are gusturile lui proprii, este consecvent cu muzica clasica. Ii place muzica mea, dar nu sa o cante! Este elev la Liceul George Enescu, la clasa profesoarei Gabriela Enasescu si va pleca in august la un concurs.
- Ce-a insemnat sotul tau pentru cariera ta muzicala?
- Sotul meu, Florin Ochescu, m-a ajutat enorm. Faptul ca e cineva care sa-ti dea sfaturi este esential. El e mai realist decat mine, e un musician de exceptie si-mi place sa traiesc alaturi de el. M-a ajutat si din punct de vedere emotional si muzical. Este norocul meu, echilibrul meu. Amandoi suntem multumiti si uimiti ca avem un copil cuminte.
- Cine se ocupa de vestimentatia ta de scena?
- Am apelat la Rodica Puka la vestimentatia de scena. De-a lungul timpului am colaborat cu Zina Dumitrescu, Liza Panait, Doina Levintza si Catalin Botezatu.
- Arati super cu noul tau look, tunas chilug. Cum de te-ai tuns?
- Dintr-o greseala! Eram disperata ca-mi schimbasem culoarea parului in rosu si asa am fost nevoita sa-l tund. Mi se arsese parul! Am fost putin socata pentru ca nu vroiam sa-mi scurtez parul. M-am tuns la frizerie de barbati! Cand am iesit de la frizer am simtit ca am intinerit cu zece ani!
- Ai mai fost tunsa asa, mai demult.
- Da, e adevarat!
- Ce inseamna prietenia artistilor pentru tine?
- Eu consider ca in felul acesta ne vom salva de la pieire! Daca am fi mai uniti am face mai multe lucruri impreuna. Am fost multi artisti care au impartasit bucuria cu mine. Ar trebui sa fim mai uniti, uniti, sa ne toleram unii pe altii pentru ca depinde de noi sa iesim in fata si sa nu ne lasam calcati in picioare de prostul gust. Cu credinta in Dumnezeu si ca s-a intamplat ce s-a intamplat cu Madalina Manole ar trebui sa fim mai pozitivi si mai luminosi, ca sa atragem lucrurile bune.
- Ce parere ai despre ce s-a intamplat cu Madalina Manole?
- Probabil ca multi dintre noi au trecut prin suisuri si coborasuri, de la agonie si extaz, dar orice s-ar intampla nu trebuie sa ne pierdem credinta in Dumnezeu.
- Ai fost apropiata de Madalina?
- Am fost in relatii apropiate cu Madalina si comunicam foarte bine. Ne-am apropiat gusturile noastre pentru oameni, stateam impreuna la Romanian Open Tenis in tribuna oficiala, inainte de relatia ei oficiala cu Puiu.
- Ce parere ai despre sotul ei, Petru Mircea? Il consideri vinovat?
- Madalina Manole mi-a povestit despre Puiu. El o diviniza, ii facea toate hachitele, se vedea ca o iubeste. Socul acesta, al mortii Madalinei, a fost ingrozitor pentru Puiu, pentru ca nu stia cum sa inlocuiasca bratele ei. Cred ca familiile lor ar trebui sa fie unite pentru ca el sa treaca de acest soc. Mi se pare un soc imens prin ce a trecut Puiu: imaginea ei il va urmari toata viata. Ar trebui sa fie ajutat de ambele familii. El inca nu se poate aduna, e ravasit total. Madalina a fost marea lui iubire. E foarte important ca cineva sa fie sincer cu tine si sa-ti dea sfaturi. Ea era sincera, excesiv de corecta, nu vorbea urit, nu dracuia pe nimeni. Vorbea foarte mult de credinta. Si nasul ei si nasul meu sunt preoti. Ma trag dintr-o familie de preoti din Ramnicu-Sarat, unde mergeam in vacante.
- De cand esti prietena cu Ovidiu Komorniyk?
- Cu Ovidiu sunt prietena de cand s-a lansat el, din anii 1990 - 1991.
- Cum ti-a venit ideea reimprospatarii pieselor tale si cum ai apelat la Ovidiu Komorniyk?
- Ne-am gandit sa le reactualizam. Ni s-a parut ca suna mult mai bine asa si l-am contactat pe Ovidiu.
- Ce planuri ai pentru vara asta?
- In august plecam la Viena, unde fiul nostru va participa la un concurs. Dar vom lua si o scurta vacanta binemeritata. In toamna voi face un concert aniversar.

"La implinirea unui sfert de veac de la debut, inca ma impresioneaza sa aflu ca oamenilor le este dor de mine si vreau ca ei sa stie ca sunt chiar aici, langa ei. Anul acesta implinesc 25 de ani de scena. Ma simt pe jumatate moldoveanca pentru ca amandoi parintii s-au nascut pe meleaguri moldovene si am copilarit aici. Aici, pe la 3 ani, am invatat sa cant Catrina, Trandafir de la Moldova... si multe alte piese pe care le stiu si azi... ma simt intr-un fel produsul parintilor mei pe care i-am pretuit si i-am adorat (primii martori ai talentului meu). Ce sprijin extraordinar am avut din partea lor. In cariera mea am ales drumuri ocolite, mai dificile, am ajuns mai tarziu la tinta, dar am facut-o prin fortele mele, prin originalitatea si creativitatea mea si sunt intr-un fel mandra de acest lucru. Pana si Conservatorul l-am urmat abia la 40 de ani. Atunci am considerat ca sunt sufficient de matura pentru astfel de studii, la 18 cred ca l-as fi tratat cu superficialitate si multa chiuleala. Mi-am dat licenta in Pedagogie Muzicala si sunt profesoara de 6 ani. Lucrul cu copiii imi pastreaza spiritul tanar, nu ma lasa sa-mi pierd prospetimea, candoarea. Imi doresc ca la acest moment aniversar sa cant alaturi de sotul meu, Florin Ochescu, si baiatul meu, Iulian Ochescu, pe aceeasi scena. Trei artisti diferiti, trei stiluri diferite, care stiu sigur ca s-ar lega armonios datorita dragostei dintre noi. Imi doresc enorm sa fiu sanatoasa, sa fiu pozitiva si sa mi se intample o minune pentru ca m-am rugat cu multa ardoare in Mitropolia Iasului", spune Silvia Dumitrescu.