Iubitorii de folk, versuri destepte si buna dispozitie au fost prezenti la The Brick Beyond Lounge & Cuisine pentru o experienta de neuitat. Pe 25 iunie, Nicu Alifantis a sustinut un concert de suflet in Paradisul Verde, iar la cei 56 de ani impliniti se dovedeste a fi un artist complet.
Nicu Alifantis a inceput sa compuna melodii inca din timpul scolii si a debutat in anul 1976 cu albumul "Cantec de noapte", dupa care au urmat alte 12 albume.
"Nicu Alifantis", "Risipitorul de iubire", "Neuitatele femei", "Sah-Mat" sunt doar cateva dintre albumele pe care fanii au fredonat melodii, au suspinat si zambit, s-au simtit aproape de artistul lor.
"Cantece de semineu" este cel mai recent album lansat de catre Alifantis, intr-o formula vocal-instrumentala noua, ce ii include pe Virgil Iantu, Mihai Nenita, Berti Barbera, Adrian Flautistu sau Marcel Moldovan. Melodii de pe acest album au putut fi ascultate si la The Brick.
Nicu Alifantis este unul din cei mai prolifici compozitori de muzica de teatru din lume, compunand coloana sonora pentru peste 100 de piese si lucrand cu unii din cei mai mari regizori romani: Alexandru Tocilescu, Sanda Manu, Silviu Purcarete, Cristian Hadji Culea, Gelu Colceag, Catalina Buzoianu si multi altii.

- Ati concertat in America. Ce anume v-a atras la aceasta tara?
- Am concertat in America o singura data, pe 4 decembrie 2008 cu ocazia zilei nationale a Romaniei, la Ambasada Romaniei de la Washington. Din pacate si aici m-am lovit de realitatea romaneasca. Cand am ajuns la Ambasada Romaniei, am vrut sa fac o poza in fata Ambasadei, dar baiatul care o pazea, mi-a interzis foarte raspicat, ca n-am voie sa fac poze! De altfel, pe site-ul Ambasadei exista fotografiata exact intrarea unde as fi vrut sa ma fotografiez!.. Dupa aia, nu mi-a dat voie sa merg neinsotit prin cladire, adica sa urc scarile spre sala unde aveam de cantat... Un tovaras foarte vigilent, ca asa am fost noi invatati. Sa fim vigilenti, sa ne aparam saracia si nevoile si neamu’... In America am mai fost in 1996 ca turist si mi-a placut foarte tare, ma rog, ce am avut ocazia sa vizitez, coasta de vest si Colorado. A fost foarte placut...

- De-a lungul timpului ati fost tentat sa emigrati? Daca da, unde anume?
- Da, in Italia, in 1986, dar n-a fost sa fie !

- Unul dintre oamenii providentiali in destinul artistic al dvs. a fost maestrul Johnny Raducanu. In ce sens v-a ajutat acest om?
- Johnny a fost una din intalnirile mele fericite in viata. E mare lucru sa ai parte de intalniri cu Oameni deosebiti, mai ales cand esti tanar si vrei sa dai din coate, sa razbati. De la Johnny am invatat sa fiu generos si sa am incredere in mine atunci cand urc pe scena. Si cate altele am mai invatat !
- Ce rol joaca impresarul Aurel Mitran, directorul Fundatiei Culturale cu acelasi nume, in viata dumneavoastra?
- Cred ca amandoi am jucat roluri importante in viata fiecaruia dintre noi, cu bune si rele. Am invatat multe unul de la celalalt fara sa contabilizam acest lucru si am reusit, o buna bucata de vreme, sa ne cladim fiecare cariera sprijinindu-ne unul de celalalt.
- Nichita Stanescu spunea ca "singurele lucruri reale, singurele lucruri pe care le ducem cu noi pana la urma sunt propriile noastre sentimente, dragostele noastre, patemile noastre, urile noastre, adversitatile noastre. Noi, la capatul vietii noastre, ce lasam?
- Daca Nichita a reusit sa enumere ceea ce a lasat in urma sa, eu inca nu ma simt in stare sa fac acelasi lucru si, mai cred, ca mai am mult de muncit si multe de invatat pana sa pot sa am dreptul de-a spune asa ceva.
- Mai scrieti poezie?
- Da, mi se mai intampla, scuze !
- Tatal dvs. era grec, mama grecoaica amestecata cu machedoanca, iar in casa dvs. se vorbea greaca si machedona. Vi se spune grecul?
- Doru Caplescu, Dumnezeu sa-l odihneasca, imi spunea asa si o facea cu mult drag...
- L-ati cunoscut pe Nichita, acasa la Florin Zamfirescu. Cum a fost intalnirea cu Nichita?
- Extraordinara ! O alta intalnire despre care, numai de bine, ca sa-l parafrazez.
- In ce fel va afecteaza criza financiara din Romania?
- Nu ma afecteaza nicio criza, pentru ca nu ma intereseaza nici ce se-ntampla si nici cat va dura. De cand m-am nascut, aici, in Romania, constat ca traim cu totii intr-o criza permanenta, pe care nu-i nimeni in stare s-o gestioneze, asa ca nu-i nimic nou pentru mine.
- Sunteti adeptul tehnicii moderne? Sunteti la curent cu tot ce inseamna IT?
- Atat cat pot, cat am timp si mai ales nervi. Oricum, strasnica inventie limbajul lui 1 si 0. Iti da mereu senzatia de doi. Invingatorul si invinsul. Mai interesant este ca nu stii niciodata care din ei esti...
- Ce inseamna familia pentru dvs.? Cat timp petreceti cu fiicele dvs.?
- Din pacate, le ofer prea putin, pentru cat merita!