Unul dintre cele mai asteptate materiale discografice ale anului 2010 a fost lansat recentla Plaza Romania, in prezenta jurnalistilor si a tuturor celor care au contribuit la acest proiect muzical. Este vorba despre "Autistul - Nu-l mai goniti pe Brancusi" care poarta semnatura lui Florin Chilian, album pe care artistul a adunat 14 piese deosebite, in care a investit 1 an de munca asidua in studio alaturi de Stefan Elefteriu si peste 15 ani de pregatire. Materialul in sine are un caracter introspectiv si atinge subiecte ca lipsa de atentie pe care ne-o acordam noi noua insine si autismul social manifestat prin lipsa de vointa, rabdare sau timp de a-i asculta pe cei de langa noi. Primul extras pe single de pe album, "Viata ca o curva", a beneficiat si de un videoclip, avand-o ca unic personaj pe extraordinara actrita Maria Dinulescu. Videoclipul se afla deja in promovare de saptamana trecuta.
Chiar si dupa atatia ani de cariera muzicala, evenimentul de la Plaza Romania l-a gasit pe Florin extrem de emotionat. In fata fanilor, prietenilor, membilor presei si tuturor celor care il apreciaza pentru ceea ce face si pentru cine este, atat ca om cat si ca artisti, un Florin Chilian usor intimidat si-a deschis inca o data sufletul cum stie el cel mai bine - prin muzica. Florin a cantat trei piese: "Porunca 1, Sa nu ai alti Dumnezei - Ca-n viata" de pe albumul "Zece", "Viata ca o curva", primul extras pe single de pe "Autistul", si a incheiat, bineinteles, cu balada "Zece", piese care va ramane in istorie ca emblema a artistului Florin Chilian.
Un pop-rock simfonic extrem de intens si cu atmosfera de muzica de film, noul album al lui Florin Chilian va fi fara indoiala unul dintre cele mai pretioase si deosebite produse ale anului 2010.
"Autistul - Nu-l mai goniti pe Brancusi" a fost lansat intr-o editie limitata, impreuna cu volumul de versuri "Generatia Suspendata" semnat Marius Marian Solea, urmand ca ulterior, sa fie pus in vanzare si individual, atat in magazine, cat si pe www.musicnonstop.ro.

- De ce crezi ca nu se mai vinde poezie in Romania?
- In primul rand pentru ca natura noastra seculara ne indreapta spre drumul asta fara regasire pentru ca poezia nu e decat o reprezentare a ceea ce suntem cu adevarat noi insine. Din nefericire, am fost nevoit sa trag acest semnal de alarma, editand albumul cu un volum de versuri "Generatia suspendata" semnat Marius Marian Solea.
- Te afecteaza criza financiara? In ce masura?
- La nivel artistic nu are cum sa te afecteze. La nivel uman nu te afecteaza decat in masura in care esti tampit. Nivelul financiar are legatura cu noi.
- Ce ii lipseste artistului in Romania?
- Demnitate - in primul rand, valoare - in al doilea rand si nu in ultimul rand pentru ca numai profund personal poti fi considerat sau recunoscut ca artist intre contemporani.
- In ce orase vei promova albumul?
- Peste tot unde voi fi chemat. Pe 8 iulie voi fi la Buzau.
- Ti-ai lansat albumul la Targu Jiu. Cum ai fost primit acolo?
- Am fost primit cu multa caldura si multa speranta din partea locuitorilor din Targu Jiu.
- Ce planuri de vacanta ai pentru vara asta?
- Nu mai am niciun plan de vacanta de cativa ani. Planuri de vacanta sa aiba Emil Boc!
- Actrita Maria Dinulescu apare in videoclipul piesei tale, "Viata ca o curva". Cum ai ajuns sa colaborezi cu ea?
- A fost ideea Mariei Dinulescu de a face un videoclip la piesa "Viata ca o curva". Initiativa a fost exceptionala si evident ca o vom continua.