Actorul Doru Octavian Dumitru este un om sufletist. Interesant este ca, in general, glumele lui Doru Octavian Dumitru nu au accente politice, deoarece "politicul este cel care da o paine altora, nu mie".
Tipul de comedie pe care il abordeaza in spectacolele sale este "stand-up comedy", un gen inovator atat prin tematica abordata, cat si prin tehnica de joc, un spectacol in miscare, o comedie exponentiala, o provocare pentru "mintea" oamenilor.
Printre spectacolele sale de succes se numara: "Soptitoru’ de Pacate" al carui realizator a fost Doru Octavian Dumitru, s-a bucurat si de aportul Trupei de Acrobatie D.O.D., "Glezne de rama" (care s-a bucurat de succes pe Litoralul Marii Negre, spectacolul "One Man Show" (in care a aparut doar el, surprinzand din nou publicul care la sfarsitul show-ului pleca cu starea de bine si de bucurie pe care comicul a obisnuit publicul).
Se pare ca indragitul comic a hotarat sa revina tot mai des in Romania, dupa ce ani de zile a locuit in Canada.

- Cum sunt spectacolele tale? Stiu ca tu le regizezi si tot tu creezi textele.
- Sunt spectacole de comedie, dar nu comedie prin orice mijloc. Nu dau ceea ce lumea vrea. In chiloti poti sa gandesti altfel decat atunci cand esti imbracat in costum. Vreau sa traduc cateva fragmente din spectacolele mele in limba engleza si, dupa aceea, sa merg cu ele in capitalele europene : Paris, Londra, Berlin. Va fi un stand-up comedy. Lumea gusta comedia in limba engleza.
- Se vede ca pui pasiune in spectacolele tale. Care este secretul reusitei?
- Am ajuns la un moment in care-mi place atat de mult sa fac comedie, incat materialul din livrarea comediei nu ma intereseaza. Ati auzit vreodata despre spectacolele de caritate? Pana sa ajung in America, eu am crezut despre spectacolele de caritate ca sunt gratis din punctul de vedere al artistilor. Cel care organizeaza spectacolul respectiv este un om care aduna fondurile. Daca cineva aduna fondurile, tu faci caritate de fraier sau reprezinti o cauza? Nu cumva si tu trebuie sa fii platit pentru munca ta? In Biblie asa scrie. Lucratorul este demn de plata sa. Am aflat ca, de fapt, toate actiunile de caritate inseamna ca artistii au fost platiti. Traim intr-o vreme in care totul inseamna bani. Din comedie facuta destept se pot face bani, dar vreau sa fac un business de comedie.
- Vrei sa angajezi alti oameni ?
- Da, cand voi avea de gand sa fac acest lucru voi organiza un casting european. Dar va voi anunta.
- Unul dintre spectacolele tale se numeste "Soptitoru´de pacate". Tu ce pacate ai?
- Am toate pacatele. Dar este o diferenta intre pacate si porunci.
- In spectacolul "Soptitoru de pacate", care s-a bucurat de un real succes atat la Bucuresti, cat si in alte orase, ai adus cateva acrobate (Trupa de acrobati D.O.D.). Ai pacatuit cu ele?
- Asta e un pacat? Nu, nu am pacatuit cu ele. A fost o documentare foarte minutioasa si, apoi, numerele mele s-au legat de numerele lor in spectacol. Ce, e pacat sa ai numere?-
- Crezi ca rasul ingrasa?
- Nu stiu daca rasul ingrasa, dar face bine. Daca razi si mananci, te ingrasa. Daca stai numai cu ras, te slabeste!
- In viata de zi cu zi esti un om fericit?
- Da, am reusit sa-mi definesc fericirea. Ma consider fericit.
- Ce inseamna familia pentru tine?
- Familia inseamna eu, adica un echilibru. Am doi copii, Ioana si George, de 21 de ani, respectiv 4 ani.
- Ce faci in timpul liber?
- In timpul meu liber din Romania sau in general?
- In general.
- Sunt in perioada in care nu ne vedem si perioade in care ne vedem. Fiul meu, George, face toate nebuniile din lume.
- Crezi ca stand up comedy prinde la romani?
- Da, cred ca da. Sunt mai multe stiluri si, pana la urma, asta e stilul meu. Si mie imi place sa vad ca lumea rade. Muncesti mai mult si lumea rade mai mult. Daca muncesti mai putin, lumea rade mai putin. Si, tu zici: "Oau, am fost prea abscons!". Nu, n-ai fost prea abscons, dar nu ai muncit prea mult.
- Avem un public educat pentru stand up comedy?
- Nu, dar e un public doritor.
- Exista umor de buna calitate in Romania?
- Da, exista: e umorul politic.
- Cu cine concurezi in genul pe care il abordezi?
- Cu toti politicienii, pentru ca ei sunt umoristi, sunt cei care fac raiting. Noi, umoristii, numai din asta traim, dar de politica nu vreau sa ma apuc. Vreau sa incep un spectacol in limba engleza si sa incep sa colind lumea.
- Vor fi aceleasi poante?
- Da, dar adaptate in limba respectiva. Pentru Franta, in dialectul frantuzesc, pentru Spania in dialectul catalan. Asa trebuie, cand mergi intr-un loc, sa-i incanti cu diverse cunostinte despre ei.
- Cat de des razi cu sotia ta?
- Cand ne vedem! Pentru ca am foarte multe spectacole ajungem sa ne vedem mai rar.
- Sotia ta este intelegatoare? Accepta faptul ca esti mai mult plecat?
- Pe un om il pierzi de la inceput! Te casatoresti deja cu o cauza pierduta! Eu cred ca sotia ma intelege si incerc sa o inteleg si eu pe ea. Mi-as dori sa vina si ea aici. Pregatirea ei este de Drept si o cheama Michelle.