Mihai Gainusa, unul dintre realizatorii emisiunii "Cronica Carcotasilor", difuzata la Prima TV, este un om plin de viata si de umor. Mihai este tolerant si punctual, este un familist convins, desi viata din radio si televiziune ii ocupa aproape tot timpul. Fiica lui, Eva, este in centrul activitatilor sale zilnice. Sibiul este orasul sau natal, de care il leaga multe amintiri.


- Cat de greu este sa realizezi emisiunea "Cronica Carcotasilor" impreuna cu Serban Huidu?
- Acum am intrat intr-o anumita rutina. E mai usor ca la inceput, dar intr-un fel e si mai greu, pentru ca emisiunea e total schimbata. Este complexa, are mai multe materiale, secvente, scenete, iar echipa e mai mare. Cei care spun ca e mai simplu sa faci live se inseala. Ii chem sa faca o emisiune inregistrata, care sa iasa beton. E mult mai simplu sa faci o emisiune live, de doua ore, decat sa faci una inregistrata in sase.
- Cum e acceptata postura de carcotas?
- E mai usor acceptata in Romania postura de carcotas, pentru ca suntem un popor de carcotasi. Toata lumea - de la capra vecinului pana la fotbal, politica - este carcotasa. Nimanui nu-i convine nimic in tara asta si nici nu face nimic sa schimbe situatia. Stim sa aratam cu degetul, pentru ca de schimbat oricum nu reusim sa schimbam nimic.
- Romanii au umor?
- Noi suntem un popor vesel, in general. Nu stiu daca cei de care vorbesti au umor. Poate au umorul pe care-l inteleg doar ei. Cei care rad cel mai tare sunt romanii care au plecat din Romania si acum traiesc in Canada sau in alte tari. Uitandu-se la emisiunea "Cronica Carcotasilor" sunt de parere ca au facut bine pentru ca au plecat.
- Ce nu ierti unui om? Prostia, incultura sau rautatea?
- Unui om nu pot sa-i iert faptul ca nu-si da seama de aceste lucruri si ca nu incearca sa le schimbe. Toti suntem prosti in anumite domenii, ipocriti pe ici pe acolo, dar sa nu-ti dai seama de chestia asta si sa perseverezi e de acuzat.
- Esti un om perfect?
- Nu, sunt perfect, cum sa am defecte?! Vrei sa se lege dusmanii mei de mine? Am un mare defect: se numeste Serban Huidu!
- Si tu si Serban sunteti prieteni cu actorul Gabriel Fatu.
- Suntem cunostinte, avem o relatie OK.
- Ce-ti place sa faci in viata de zi cu zi?
- Sa rad! Eu rad si in particular, nu numai in viata de zi cu zi. Imi place sa stau cu fiica-mea, imi place sa citesc cand ma lasa ea, imi place sa dorm cand ma lasa ea. Am acasa si animalute - pesti, caine, pisica.
- Ce carti citesti?
- Sunt un mai mare cititor de carti decat scriitor. Imi place sa redescopar si autorii clasici. Am recitit si "Portretul lui Dorian Gray" de Oscar Wilde. Pe de alts parte, sunt un mare fan al lui Stephen King si-i citesc cartile. E unul dintre cei mai mari povestitori ai lumii.
- Ce prieteni ai din show-biz?
- Am fost coleg de facultate cu jumatate din show-biz (ma refer la lumea presei, la cei care lucreaza in agentii de publicitate). Nu sunt prieten cu Simona Sensual si nici cu Alina Plugaru. Sunt prieten in primul rand cu echipa mea, cu Serban Huidu, cu Catalin Dezbracatu si Hrubaru.
- Cum este postura de tata? Iti face placere?
- E foarte frumoasa, e viata adevarata. E senzational sa te intorci de la serviciu sau de unde ai plecat si sa te intampine fiica-ta si sa-ti spuna: "Tata, te iubesc! Ce mi-ai adus?". Ma emotioneaza!
- Sibiul este orasul tau de suflet, unde ti-ai si lansat o carte. Ce amintiri te leaga de el?
- Da, la Sibiu m-am si nascut. De el ma leaga amintirile din copilarie. Am stat acolo primii noua ani din viata. Acolo am vazut lumina zilei, acolo se vedeau muntii peste campul de la marginea orasului. Ma jucam in jurul blocului. Imi place mult orasul, este unul dintre exemplele care ar trebui luate in seama.
- Ce alt oras ai alege in care sa locuiesti?
- Sibiul, clar.