Artistul Red Grammer a fost prezent recent la Bucuresti, in Mansarda Carturesti, pentru a lansa albumele sale cu piese compuse pentru copii.
Parintii si copiii au fost invitati la Mansarda Carturesti din strada Arthur Verona 13 - 15 sa ia parte la o lansare cu cantec.
Compozitorul si cantaretul american nominalizat la premiile Grammy, Red Grammer, a lansat in Romania doua albume cu cantece pentru copii: Hello World si Teaching Peace!
Parintii si copiii deopotriva au participat intr-un decor de poveste pentru a asculta si a se bucura de ritmurile copilariei.
Red Grammer este cunoscut pentru cantecele sale pentru copii, in care bunatatea, responsabilitatea si onestitatea sunt aduse in prim plan.
Albumul cEllabration: a tribute to Ella Jenkins a fost nominalizat la premiile Grammy, la categoria Cel mai bun album pentru Copii in 2005, iar cel mai recent album al sau, Bebop Your Best!, a fost la randul sau nominalizat la Grammy.
- Cum vi se pare Romania?
- Am gasit oameni minunati aici, in Romania. Mi-am facut multi prieteni aici. Bucurestiul este un loc minunat!
- Cate albume ati lansat in Romania?
- Am doua albume pentru adulti si sase albume pentru copii.
- Va plac copiii? Aveti copii?
- Da, imi plac foarte mult copiii si imi place sa cant pentru ei. De fapt, spectacolele mele sunt interactive. Am doi fii: David, de 29 de ani, si Andy, de 26 de ani. Andy a inregistrat albume la Los Angeles. Canta pop, muzica pentru adulti. Canta despre recunoasterea spiritului si a inimii.
- Ce teme abordati in piesele dumneavoastra?
- In cantecele mele vorbesc despre pizza, despre dinozauri. In calatoriile mele intalnesc o diversitate de oameni.
- V-ati lansat albumele la Iasi si la Bucuresti, unde ati avut mai multe cantari.
- Da, asa este, am cantat in scolile din Iasi, la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iasi, la spitalul Budimex din Bucuresti si la Spitalul Fundeni din Bucuresti. La Fundeni am cantat pentru copiii bolnavi de cancer, care m-au impresionat.
- Va place sa calatoriti?
- Da, ador calatoriile! Calatoresc in toata lumea.
- Spuneti-mi cinci locuri din lume care v-au impresionat in mod placut.
- 1. Hawaii - este un loc foarte frumos; 2. Gambia - Africa - aici oamenii sunt foarte primitori; 3. Rusia - Ucraina - Kiev; 4. U.S.A. - langa Grand Canyon este un loc super, Gods Art Gallery, pe care il recomand tuturor; 5. Transilvania este urmatoarea destinatie pe care o am in plan.
- Calatoriti singur sau impreuna cu fiii dvs.?
- Calatoresc singur. Sotia mea a murit anul trecut si copiii mei sunt foarte ocupati.

La evenimentul de lansare a albumelor semnate Red Grammer au participat si Della Marcus - Corporate Affairs Centrul Medical Unirea si Fori Constantinescu, o amica pe care Red a cunoscut-o cu prilejul vizitei sale in Romania.
"Red Grammer este de religie Baha’i. Aceasta religie pune accentul pe educatie si in special pe educatia fetelor, pentru ca ele vor deveni mame. Se spune ca nu va mai fi razboi cand nicio mama nu-si va lasa fiul sa plece la razboi. Avem activitati care se adreseaza copiilor si adolescentilor. Activitatile constau in dezvoltarea virtutilor cu care e inzestrata fiecare fiinta de cand se naste. Pentru fiecare grupa e facut un program special. Red Grammer nu canta numai pentru copii, ci are si rugaciuni scoase pe muzica", a spus Fori Constantinescu, tot de religie Baha’i.
Religia Baha’i este o religie independenta, monoteista a carei populatie mondiala numara in jur de 5 milioane de oameni. Ei provin din peste 2.000 de grupuri tribale, rasiale si etnice diferite si locuiesc in 235 de tari si teritorii dependente. Cartea Britannica Book of the Year (1992) arata Credinta Baha’i ca fiind a doua religie in lume ca arie de raspandire geografica, dupa Crestinism. Ea isi are originea in Iran din 1844, avand propriile sale Scrieri, legi, calendar si zile sfinte.
Credinta Baha’i ne invata ca Fondatorii Religiilor mondiale ale lumii, inclusiv Krisna, Buddha, Zoroastru, Avram, Moise, Isus Cristos si Mahomed sunt Invatatori Divini trimisi de un singur Dumnezeu care educa umanitatea prin invataturi si legi potrivite pentru stadiul ei de dezvoltare. Religia Baha’i mai recunoaste doi alti Invatatori pentru aceasta era: Bab si Baha’u’llah. Baha’ii cred ca revelatia religioasa va continua in viitor pentru a furniza indrumarea unei "civilizatii in continuu progres".