Actorul Alexandru Arsinel, care este si director al Teatrului de Revista "Constantin Tanase" din Capitala, sarbatoreste vineri, 4 iunie, implinirea varstei de 71 de ani.
Alaturi de el, la Sala Savoy a Teatrului "Constantin Tanase" de pe Calea Victoriei, au fost la aniversare Vasile Muraru (director artistic al teatrului), regizorul Bitu Falticineanu si actorii teatrului.
Seara, impreuna cu familia si prietenii, asa cum a facut-o mereu. Cele mai recente bucurii ale actorului sunt nasterea celui de-al treilea nepot, redeschiderea anul trecut a Teatrului de Vara (Gradina) Herastrau si mutarea in luna mai, dupa 6 ani la Sala SAVOY a Teatrului de Revista de pe Calea Victoriei, inaugurata oficial in septembrie anul trecut. Spectacolele au inceput sa se joace pe scena de la Savoy din luna mai, odata cu premiera spectacolului "Revista Revistelor".
- In opinia dumneavoastra, ce credeti ca ii lipseste actorului roman?
- Actorului roman ii lipseste increderea in viitor.
- Apropo de pensionari, credeti ca actorii romani pot trai numai din pensie?
- Nu. Tot ceea ce se intampla in tara noastra li se raporteaza direct, cu un impact mult mai dramatic. Artistii romani au un nivel de trai extrem de redus.
- Ce compromisuri trebuie sa faca un actor pentru a supravietui in Romania?
- N-ar trebui sa faca niciun compromis, ar trebui sa-si urmeze destinul si drumul pe care si l-a ales in mod normal sau la modul normal.
- Este normal ca un actor sa apara in reclame tv pentru a-si rotunji veniturile?
- Da, acest lucru face parte din meseria lui. Toti marii artisti ai lumii - personalitati din alte domenii, chiar si sportivi au trebuit sa faca nenumarate reclame pentru a nu intra in panica de zi cu zi pe care o traim.
- Si dumneavoastra ati aparut in cateva reclame.
- Da, am aparut in doua reclame, la inceputul anilor ’90. Nu mai tin minte la ce erau. As fi fost fericit sa apar in mai multe reclame.
- Ce spectacole aveti pe scena Teatrului "C. Tanase"?
- Jucam acum in spectacolul "Revista Revistelor" . Pregatim pentru Herastrau, pentru perioada estivala, "Vara nu-i ca iarna" si stagiunea o vom deschide cu spectacolul "Aplauze, aplauze".
- Ce inseamna pentru dumnevoastra sediul renovat al Teatrului de Revista "Constantin Tanase"?
- O gura de aer pentru teatrul de Revista si implinirea unui artist pe o perioada de aproape 7 ani.
- Mai aveti timp de citit in conditiile in care suntem acaparati din ce in ce mai mult de Internet?
- Cand pot mai pun man pe cate o carte. Citesc belestristica, lucruri interesante pe care mi le recomanda sotia mea. Ea citeste foarte mult.
- Ce pasiuni aveti in afara actoriei?
- Filatelia, pescuitul si mai ales retragerea la o casuta de-a mea, langa Bucuresti, unde daca ma intalnesc cu nepotii si cu copiii mei sunt cel mai fericit om.
- Sunteti un romantic?
- Am momente de romantism, dar sunt controlate de un om rational care incearca sa-si conduca cat de cat cu pricepere destinul si viata.
- Ce inseamna scena pentru dumneavoastra?
- A doua mea casa, daca nu prima!